Patru asocieri de firme au depus oferte pentru reabilitarea în valoare de 35,1 milioane de lei a bazinului Olimpia din Sibiu, potrivit documentației depuse pe SEAP. Licitația lansată în luna iulie a acestui an de Compania Națională de Investiții (CNI) presupune proiectarea, execuția lucrărilor, precum și și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: „Reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi dotarea Bazinului de Natație Olimpia Sibiu, Municipiul Sibiu, județul Sibiu”.
Cele patru asocieri de firme sunt EURAS (Leader), CONSTRUCTII ERBASU,PROCAD BUSINESS, asocierea CON-A OPERATIONS (Leader),CONDESIGN S.R.L, asocierea GEIGER PROIECTE CONSTRUCTII (Leader),GEIGER TRANSILVANIA S.R.L.,AQUA AZUR SRL,SDC PROIECT și asocierea CONLAN (Leader),SIFEE ACTION SRL,WINCON.
Compania Euras din Satu Mare a reabilitat la Sibiu Biserica Evanghelice din Piața Huet, clădirea din Piața Mică, nr 22 și Baia Populară și lucrează în present la reabilitarea clădirii Primăriei vechi, de pe Bulevardul Victoriei.
CON-A Operations este și lider al asocierii care a câștigat contractul de extindere a Aeroportului internațional Sibiu. Cei de la CON-A au finalizat, recent, și noul stadion al municipiului Sibiu, lucrare plătită cu mai bine de 47 de milioane de euro.
Cei de la Geiger au construit recent parcarea supraterana din cartierul Hipodrom, iar compania sibiană Conglan Grup a construit creșa de la Școala nr 1 din Sibiu, extinderea de la scoala 13 sau sediul Transgaz din Mediaș.
Compania Națională de Investiții a publicat în 13 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții publice, anunțul privind licitația noului Bazin Olimpia. Data limită de depunere a ofertelor a fost 13 septembrie, termenul fiind prelungit față de data inițială de 6 septembrie, Evaluarea tehnică și financiară va fi realizată până la finele lunii noiembrie, urmând a fi anunțat apoi câștigătorul.
Valoarea totală a proiectului este de 35,1 milioane de lei.
În caietul de sarcini al licitației se precizează că noul Bazin Olimpia va fi complet modernizat și chiar refăcut de la zero în anumite porțiuni. Spre exemplu, turnul de sărituri actual va fi demolat și noul turn va avea fundații realizate de la zero. Apa din piscină va fi încălzită în prealabil, apoi va ajunge în bazinul de înot prin 31 guri de scurgere. Pentru consumul de energie electrică, inclusiv încălzirea apei, vor fi amplasate 150 de panouri solare.
”Deoarece se înlocuiește turnul de sărituri cu o structură nouă, acesta se va demola. Pentru realizarea noului turn se vor realiza fundații noi la nivelul subsolului. Pentru realizarea noilor fundații se va realiza o placă din beton armat peste radierul existent. Pe această placă se vor monta stâlpii metalici ai turnului. Pe înălțimea subsolului stâlpii metalici se vor îmbrăca în beton. Tot aici în subsol se vor realiza și stâlpii de susținere pentru turnul ce va susține platforma ridicătoare pentru accesul la platforma de sărituri de la nivelul +10.00 metri”, se menționează în caietul de sarcini.
Durata totală de realizare a investiției este de 540 zile din care 90 zile proiectarea și 450 zile execuția lucrărilor. Asta înseamnă că dacă totul decurge conform planului, doar în 2025, cel mai probabil, noul Bazin Olimpia va fi inaugurat. El va intra în administrarea Clubului Sportiv Municipal Sibiu.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: compania nationala de investit , euras , conlan , bazin inot sibiu , bazinul olimpia sibiu , geiger , Bazin Olimpia , Con-A , Club Sportiv Municipal Sibiu
Vizualizari: 3609
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Unul
Acum 3 ore
Eu
Acum 3 ore
Barbu
Acum 3 ore
Unul
Acum 3 ore
Carcotel