Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Construirea noului Spital județean Sibiu a fost atribuită asocierii condusă de Con-A pentru 428 de milioane de euro

Construirea noului Spital județean Sibiu a fost atribuită asocierii condusă de Con-A pentru 428 de milioane de euro

Asocierea de nouă companii conduse de Con-A Operations, alături de alte 57 de societăți subcontractante ori terțe-susținătoare, a fost declarată câștigătoare a contractului de construire și echipare a unui nou spital județean la Sibiu.

Con-A Operations este liderul asocierii din care mai fac parte Flexik Automation, Con-A, Medicare Engineering S.A., Med Q Clinexpert, Editronic International, Helinick, Papapostolou SRL și Eltrex SRL.

„Cu o valoare licitată de 2.105.751.203,36 lei, fără TVA (aproximativ 428 milioane euro), asocierea de firme condusă de CON-A Operations a câștigat licitația pentru atribuirea contractului de construire și echipare medicală a Noului Spital Județean de Urgență Sibiu, rezultatul procedurii fiind validat de reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice”, informează reprezentanții CJ Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Oferta de la Con-A a fost considerată mai bună decât cea a asocierii condusă de turcii de la Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS, care - deocamdată - nu au arătat că sunt interesați de contestarea atribuirii. Aceștia au un termen de zece zile de la anunțul atribuirii să depună vreo contestație.

Contractul cu asocierea condusă de CON-a urmează să fie semnat după ce va fi asigurată finanțarea proiectului, pe care Consiliul Județean Sibiu intenționează să o obțină nerambursabil prin Programul Sănătate 2021 – 2027. Licitația pentru construirea și echiparea unui viitor spital a fost lansată în noiembrie 2022, cu o clauză suspensivă: contractul va fi semnat doar după ce autoritatea contractantă va reuși să asigure finanțarea aferentă. La finele săptămânii trecute, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a asigurări că finanțarea este ca și asigurată.

Citește și Guvernul mărește lista competitorilor cu care Sibiul se bate pentru banii noului spital județean

Cîmpean: lucrurile se leagă

Aproximativ 30.000 de pagini însumează oferta câștigătoare, anunță reprezentanții CJ Sibiu. Departajarea celor două oferte s-a făcut în baza a patru criterii: prețul ofertei a contat în proporție de 60%, experiența personalului – 10%, gradul de adecvare al planului de management al calității – 12%, iar graficul de adecvare a programului execuției - 18%. Termenul de finalizare a clădirilor și de echipare a acestora este de 35 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Deși reabilităm, modernizăm și dotăm în permanență actualele clădiri, majoritatea construite pe vremea Imperiului Austro-Ungar, județul Sibiu are nevoie de un spital nou, proiectat conform nevoilor actuale ale pacienților și ale medicilor. Lucrurile s-au legat și, după ce zilele trecute Guvernul a emis actul normativ ce ne permite să solicităm finanțare nerambursabilă la valoarea integrală a investiției, iată că astăzi suntem în fericita postură de a anunța că o firmă sibiană a câștigat licitația Noului Spital”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, potrivit comunicatului amintit.

Conform planurilor prezentate de autoritățile județene, viitorul spital județean ar urma să fie cel mai modern spital județean din România. Este proiectat a fi construit pe strada Calea Șurii Mici și va avea un număr de 805 de paturi pentru adulți și copii.

Clădirea va fi construită pe 5 etaje, parter și demisol, suprafața construită fiind de 21.500,40 mp. Pe lângă construcția efectivă se vor amenaja pe o suprafață de 153.443,2 mp un număr de 973 de locuri de parcare, spații verzi, alei pietonale și benzi de circulație auto.

Citește și VIDEO A fost lansat turul virtual al viitorului Spital județean. ”Poate crea și un atașament al comunității”

Cel mai mare constructor sibian

CON-A Operations – una din companiile create în grupul de firme CON-A, cea mai mare companie de construcții din Sibiu și printre cele mai mari din România – este și lider al asocierii de companii care a câștigat contractul de extindere a Aeroportului internațional Sibiu. Un contract de proiectare și execuție semnat în urmă cu un an și cu termen de finalizare în decembrie 2023, valoarea actualizată fiind de peste 55 de milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Cei de la CON-A au finalizat, recent, și noul stadion al municipiului Sibiu, lucrare plătită cu mai bine de 47 de milioane de euro. În ceea ce privește lucrările de infrastructură medicală finalizate de cei de la CON-A, cei de la CJ Sibiu amintesc de Spitalul Orășenesc „Sf. Spiridon” - Mioveni, extinderea Spitalului Județean Alba-Iulia, Centrul Medical Ares din Cluj-Napoca și Centrul de cercetare și producție soluții perfuzabile B. Braun din Sânandrei (Timiș).

Citește și Cea mai mare firmă de construcții sibiană a sărbătorit 33 de ani prin inaugurarea unei fabrici. Bulboacă: „Este modul ideal de a sărbători!”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 3 luni

Ok.... da parca ..proiectul era de peste 500 mil. Acum cum se face cu...428???
Raspunde

Yo

Acum 3 luni

500 milioane era bugetul cu tva
Raspunde

Muschetarul român

Acum 3 luni

428...fara tva!
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

428 milioane fara tva , cu tva e 500 .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mister

Acum 3 luni

POVESTI>>>> Sa intelegem ca nu au incepte lucrarile....Si avem: Termenul de finalizare a clădirilor și de echipare a acestora este de 35 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pai echiparea tot CON-a o face? Nu va inteleg cat mai puteti ......
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Echiparea nu o face Con-a , o fac unele din firmele asociate , sunt 57 în total .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 3 luni

prtul o sa creasca cu macar 20%, subcontractor "principal" Total NSA
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

!!!

Acum 3 luni

Con-a nu e in stare sa faca o pista de biciclete in timp stabilit, dar un spital. contractele Con-a sunt mereu plusate, ca apar tot timpul probleme noi pe santier. Campean cat primeste mita? se vorbeste de cel putin 10 mil euro. e adevarat?
Raspunde

Jean

Acum 3 luni

Aici o cam dai de gard. Cona chiar are imaginea unei firme serioasa.
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Nefinalizarea pistei de biciclete e din vina primăriei care abia zilele trecute a scos la licitație proiectarea legăturii între sectoarele 5 și 6 pe sub podul de la Libertatea. Până se licitează execuția si se face efectiv conexiunea , mai durează măcar un an.
Raspunde

Lucaci

Acum 3 luni

Spital la marginea orasului iar baza Nato si stadionul municipal - in plin centru . O fi logic ?!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 luni

Dacă ne uităm la Dortmund sau Dusseldorf (doar 2 exemple care le cunosc bine) se pare că așa se face
Raspunde

Unu din oras

Acum 3 luni

Unde in oras aveai loc de spital nou?
Raspunde

Laura

Acum 3 luni

Felicitari! Restul e can-can.
Raspunde

Un adrian

Acum 3 luni

Gata aeroportul,se apuca de spital!Bravos națiune!Ciuca a fost de curând în Sibiu-oare cu cine s-o fi întâlnit?(persoana importanta - nu spui cine).Asa se aranjează lucrurile-Campeanu jubilează,n-are nici un merit.
Raspunde

Ali

Acum 3 luni

Priblema cea mai importanta,ce medici vor lucra?spagarii din Judetean?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus