Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

VIDEO A fost lansat turul virtual al viitorului Spital județean. ”Poate crea și un atașament al comunității”

VIDEO A fost lansat turul virtual al viitorului Spital județean. ”Poate crea și un atașament al comunității”

Cum este proiectat un salon pentru pacienții adulți sau pentru cei minori, cum este gândită o cameră de relaxare pentru personal, un cabinet de consultații, o sală de tratamente ori una de vizită fac parte din turul virtual lansat pentru viitorul Spital județean Sibiu.

Estimat la 595 de milioane de euro cu tot cu TVA, proiectul noului spital județean din Sibiu este promovat și printr-un tur virtual, care oferă atât simulări panoramice atât din exterior, cât și din interior, dar și informații scrise despre proiect.

Simulare a principalului hol de acces în viitorul spital județean Sibiu

Accesibil de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, în cadrul turului virtual pot fi urmărite simulări din peste 30 de puncte ale viitoarei instituții medicale. Simulările de 360 de grade oferă atât perspective aeriene a diferitelor corpuri, cât și panorame din mai multe puncte de acces: pentru adulți, pentru urgențe sau pentru copii.

Utilizând elementele din meniul ”Listă panoramă”, utilizatorii turului virtual vor putea vedea și cum este propusă amenajarea holurilor de acces, a grădinilor interioare senzoriale, dar și a saloanelor pentru pacienți, a posturilor de supraveghere, a camerelor de vizită, sălilor de tratamente, cabinetelor de consultații, camerelor de joacă, a celor de relaxare pentru personal și a sălilor de operații.

Simulare a unui post de supraveghere din viitorul spital județean Sibiu

Totodată, din meniul platformei pot fi selectate și diferite butoane care afișează informații despre proiect. ”Apele pluviale căzute pe acoperișul clădirilor vor fi colectate prin intermediul unei rețele de canalizare pluvială în sistem divizor către o lagună cu infiltrare, amplasată în partea de nord a amplasamentului, cu un luciu de apă de aproximativ 2.500 de mp”, este un exemplu de informație care poate fi accesată din meniul turului virtual.

Turul virtual lansat în cursul zilei de miercuri pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, instituția care implementează proiectul, urmează să fie actualizat în funcție de etapele parcurse. ”Este un bun instrument pentru familiarizarea publicului cu această investiție. Totodată, poate crea și un atașament al comunității față de acest proiect, iar în timp se va putea vedea și gradul de realizare al acestuia. Deocamdată să ne imaginăm și să ne plimbăm”, spune Lucia Sevestrian, din cadrul echipei de proiectare a noului Spital.

Turul virtual poate fi accesat pe site-ul Consiliului Județean Sibiu aici

Mai multe detalii actualizate despre proiectul noului spital județean puteți citi aici

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

S

Acum 1 lună

Gata, este creat in Metaverse, nu mai trebuie altceva
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Nu prea mi-e clar care e valoarea adaugata a acestui tur virtual... adica au mai spart niste bani publici in buzunarul unor butonisti care au facut un tur virtual.... Multumirile noastre la duamna de la sfatu' popular ca pe banii mei au mai blagoslovit niste unii...
Raspunde

Sătul de lăturile din CJ și primărie

Acum 1 lună

Atâta timp cât, pe câmpul unde cică va fi spitalul peste 280 de ani, nu sunt cosite nici bălăriile și nu este așezată nici o cărămidă, astfel de prezentări sunt jignitoare pentru sibieni și arată cam cât de prețuiesc aleșii noștri! Poate, poate ne prostesc să îi mai votăm o dată ca să stea cu salariu enorm șă să primească cadouri de la firmele de casă. A vota la următoarele alegeri aceiași liberali corupți și aceiași sași formolizați, înseamnă că ne merităm soarta!
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Prietene....potoleste-te ... la cum ai formulat fraza ce vrei de fapt sa spui? Ca in loc de FDGR si PNL mai bine votam PeSeDe? ... hai numa hai ... ca te intreci cu gluma
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 1 lună

Cînd pot sa fac o programare pentru o operatie de prosttata , platesc oricît doar sa o pot face la spitalul nou?
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 lună

Cand o sa am accident de elicopter in Metaverse, aici vreau sa fiu adus! Ce pacat ca nu exista acest magnific spital pe vremea cand am murit in Second Life....
Raspunde

O sibianc

Acum 1 lună

Va apucati de el in septembrie 2022 si in ce an va fi gata? Nu ati fost in stare in 3 ani sa va apucati de constructie nu am incredere ca il ve-ti incepe. Va poticniti iar pe la caiete de sarcini, licitatii si pe la onorarii. De era Ceasca era de mult gata spitalul asa cum a putut sa construiasc cartierele Hipodrom cu puscariasii. Nu trebuie sa ne fie rusine sa construim cu ei, si ei sunt oameni, au gresit dar ii putem aduce in societate.

Raspunde

Fritz

Acum 1 lună

Doamna de la Cj cred ca in 2024 primiti voturi numai virtuale
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Spagile sunt in Bitcoin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus