Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

ULBS vrea egalitate de gen și înființează un birou de echitate și diversitate

ULBS vrea egalitate de gen și înființează un birou de echitate și diversitate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu înființează o nouă structură în componența sa: este vorba despre Biroul Echitate, Diversitate și Incluziune.

Acesta va activa în subordinea Prorectorului pentru Studenți și Relația cu Comunitatea. Biroul va deservi deopotrivă studenții și angajații universității, va pune în practică prevederile Hotărârii Senatului ULBS din decembrie2021, prin care s-a aprobat Planul privind egalitatea de gen în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu 2022-2027 și va completa activitățile prevăzute în acest plan cu activități care se înscriu în sfera incluziunii sociale, toleranței și diversității.

Noua structură a fost aprobată de Senatul universității, care a modificat Organigrama instituției. 

ULBS și-a propus să promoveze egalitatea de gen de la sfârșitul anului 2021, odată cu aprobarea unui plan de acțiuni în acest sens. Datele acumulate de instituție la acel moment arătau că la nivelul universității personalul didactic și de cercetare este compus dintr-un număr mare de femei (53%), cu mențiunea că acestea constituie o majoritate printre cadrele didactice cu titlul de asistent (58%) sau lector, în vreme ce ele sunt subreprezentate în raport cu bărbații la nivelurile academice superioare. Totodată, cu excepția prodecanilor, unde situația este echilibrată în funcție de gen, femeile sunt subreprezentate în toate celelalte poziții de management, se mai menționa în raportul publicat cum 2 ani de conducerea universității.

Astfel, crearea noului Birou este unul dintre primele puncte menționate în planul de acțiuni privind promovarea egalității de gen de către ULBS. Biroul ar urma să facă rapoarte anuale cu privire la acest subiect, precum și va avea sarcina de „a conștientiza și promova în mod constant egalitatea de gen la toate nivelurile organizației”.

Planul mai prevede formarea unui număr de „mentori ai egalității de gen” în rândul profesorilor și conducătorilor de doctorat, introducerea unui „modul transversal” de studii de gen la care să participe studenți din toate facultățile; susținerea „parității de gen” în funcțiile de conducere și încurajarea femeilor să participe la panelurile de selecție în competițiile de cercetare naționale și internaționale. Totodată, administrația ULBS vrea să creeze o cultură organizațională prietenoasă cu părinții/femeile, prin facilități de îngrijire a copiilor pentru personalul cu astfel de nevoi, precum și să implementeze instrumente de raportare și combatere a discriminării și hărțuirii sexuale.

Aceste acțiuni au ca termen de realizare maxim sfârșitul anului 2027.

Citește și: ULBS recunoaște genul „non-binar”. Conducerea: ULBS nu „promovează”, dar nici nu condamnă această identitate

În cadrul aceleiași decizii a Senatului ULBS a fost înființat și un nou compartiment în cadrul Institutului pentru Studii și Cercetări Interdisciplinare, care se va numi Centrul de Orientare în Cariera de Cercetător – Regiunea centru. Acesta va fi parte a platformei Era Talent Platform, finanțată prin PNRR. Centrul își propune dezvoltarea și implementarea unor activități specifice carierei de cercetător, cum ar fi promovarea științei în rândul tinerilor și atragerea acestora spre cercetare, promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg și al comunităților locale etc.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3092

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

20 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Echitatea in mafia si coruptia din Sibiu devine o bascalie cu birou.
Raspunde

Barosanu

Acum 1 lună

Ce-i lipsea chelului... Mediocritatea e cuvântul de ordine la ULBS la capitolele studenți, profesori, dotări, perspective, dar e bine că avem de-acum birou de „echitate și diversitate”.
Raspunde

Universit@r

Acum 1 lună

Exact ce lipsea! Tichia de mărgăritar!
Raspunde

Arvernes

Acum 1 lună

Ce scarbos, inutil si beligerant!
Raspunde

Un spectator

Acum 1 lună

Aia da! ULBS nu-si va putea masca incompententa si coruptia prin astfel de actiuni.
Raspunde

???

Acum 1 lună

ULBS mai bine ar face carte si ar lasa genul asa cum l-a facut Dumnezeu. Egalitate de gen... aberatii!
Raspunde

Stanciu

Acum 1 lună

Cum au ajuns imputitii astia de activisti in toate colturile societatii. Niste putori carora le-ar pica mainile daca ar munci o zi asa cum muncesc oamenii obisnuiti; se agata doar de functii de putere, posturi calldute, strangeri de fonduri... nimic sa lucreze doar sa ii reprezinte pe altii si sa ia bani. Asta e generatia pe care am format-o noi, vestul, din pacate. In loc sa vedem ca viata in institutii (scoli, servicii, guvernamentale) a ajuns insuportabila in tarile in care deja s-au implementat de ani de zile aceste masuri, noi ca ultimii prosti dam pe repede inainte si aprobam orice idiotenie propusa de genZ (sau de profesorasi indocrtinati care si-au petrecut studentia in aiesec). -> "Planul mai prevede formarea unui număr de „mentori ai egalității de gen” în rândul profesorilor și conducătorilor de doctorat, introducerea unui „modul transversal” de studii de gen la care să participe studenți din toate facultățile; susținerea „parității de gen” în funcțiile de conducere și....."

Raspunde

Sosa

Acum 1 lună

Apai stii cum e, romania e cu 50 de ani în urmă de restul lumii
Raspunde

Rob

Acum 1 lună

Au reușit să importe cea mai aberantă și mizerabilă idee "civilizată". Peste tot în lume s-a ajuns în situații care sfidează efectiv gândirea umană și orice simț, noi acum preluăm. Urmează proteste Just stop oil și travestiți în sporturi. Ultimii oameni după oamenii de zăpadă. Aș întreba de un exemplu care să arate inegalitatea de gen dar ăia nu au ajuns nici la statutul de oameni, nu mai zic de oameni raționali.

Raspunde

Student eminent

Acum 1 lună

Are madama o noua jucărie? O va îngropa ca și pe celelalte: cantina, căminele, taberele, organizațiile studențești, consilierea etc. Succesuri echipei! Era necesar. Poate rezolva și cu căldura prin săli.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marian

Acum 1 lună

Eminentul este repetent! Se vede ca nu a vazut cum arata caminele din Sibiu. Caminele sunt mult peste cele din București de la Politehnica, peste cele din Cluj si cu muuult peste cele din Iasi. Daca esti sau ai fost student la Sibiu, cu siguranță esti din cei care nu au trecut pe la cursuri.
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Gata cu angajările pe baza de competențe, de acum angajam pe baza de genitale
Raspunde

Dany Service DPF

Acum 1 lună

Să-i schimbe si numele in Universitatea Netflix! :))))
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Sa se asigure si materiale pentru studenti. Au si studenti la taxa.Cu taxe mari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marian

Acum 1 lună

Participa la cursuri si primesti tot ce ai nevoie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovidiu Oanta

Acum 1 lună

Ce mai cauta si PASCU pe acolo? Reprexinta PSD in ULBS ? :))
Raspunde

Universitar

Acum 1 lună

Eu mă întreb același lucru și despre ceilalți? Or fi liberalii și masonii mai buni cu ceva?
Raspunde

Student eminent

Acum 1 lună

Hopa! A apărut și "Marian" - omul de serviciu. Bogdănel cel mititel, tu ești? Ai pus oamenii la lucru? A început campania și nu cumva să îi atace cineva echipa șefului... Vai, vai!
Raspunde

Admiral Kolceac

Acum 1 lună

Am vazut mafia,si m.am cutremurat...nu e nimic deosebit ...
Raspunde

Normalul

Acum 1 lună

Plan de gen la ULBS? Era de asteptat avind in vedere orientarea de... gen a actualei conduceri. Ati fost avertizati, dar nu ati ascultat! Acum vedeti cu ochii vostri: cuplul S & A vor incerca sa ne facă pe toti gay, ca ei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus