Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

1 leu/ Kwh la cele 10 noi stații publice de încărcare a mașinilor electrice puse în funcțiune de vineri, în 8 locații din Sibiu

1 leu/ Kwh la cele 10 noi stații publice de încărcare a mașinilor electrice puse în funcțiune de vineri, în 8 locații din Sibiu

Primăria Sibiu anunță punerea în funcțiune de vineri, 13 octombrie, a 10 noi stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice, în 8 locații din Sibiu.

Cele 10 stații de încărcare duble au fost instalate în următoarele locații: 

Parcarea Cazarma 90 – 2 stații
Str. 9 Mai, în parcarea de lângă parcul din Piața Gării  – 2 stații
Parcarea din Piața Aurel Vlaicu (din fața băncii Raiffeisen) – 1 stație
Parcarea de pe str. Rahovei, în zona intersecției cu Aleea Șelimbăr – 1 stație
Parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu str. Siretului – 1 stație
Parcarea de pe Calea Șurii Mici, în zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă Direcția Sanitar-Veterinară) – 1 stație
Parcarea din spatele Centrului Cultural Ion Besoiu – 1 stație
Parcarea de pe str. V. Cârlova (în fața Stadionului Voința) – 1 stație

Fiecare stație are un punct de încărcare multistandard, în curent continuu, la o putere de 50 kW (încărcare rapidă) și un punct de reîncărcare pentru curent alternativ, la o putere de 22 kW (încărcare lentă). Stațiile sunt prevăzute cu priza curent alternativ Tip 2, cablu de încărcare tip CCS și cablu de încărcare tip CHAdeMO.

„De acum, sibienii își pot încărca autovehiculele electrice sau hibride și la aceste stații, la tariful de 1 leu/ Kwh, aprobat prin HCL 101/2022. Încărcarea și plata pentru curentul consumat se fac exclusiv cu ajutorul aplicației mobile ELMotion, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store, pe care utilizatorul își va crea un cont”, transmit reprezentanții Primăriei printr-un comunicat de presă. 

Valoarea investiției este de 1,5 milioane de lei, contractul pentru proiectare și execuția lucrărilor fiind semnat cu firma SC Street Lighting. Investiția este finanțată în proporție de 90% printr-un program inițiat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Administrația locală amintește că în afară de aceste 10 stații duble, în Cazarma 90 este disponibilă încă o astfel de unitate dublă, alte 4 stații duble funcționând în parcarea de mare capacitate din cartierul Hipodrom III. Primăria Sibiu a depus proiecte pentru obținerea finanțării prin PNRR care includ instalarea a încă câteva zeci de stații de încărcare, acestea urmând să se concretizeze pe măsura obținerii fondurilor și contractării execuției investițiilor, precizează sursa citată. 

foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai Tanase

Acum 6 luni

"Cele 10 stații de încărcare duble au fost instalate în opt LOCAȚII din municipiul Sibiu." Serios, au fost în opt chirii, pardon LOCAȚII ? Si de câte LOCAȚII de încarcare dispune fiecare LOCAȚIE ?
Raspunde

Nonick

Acum 6 luni

Boss, revino-ti, "locatie" cu sensul de "loc anume" este deja de 14 ani in DEX, si trebuia sa fie de mai de mult, tinand cont ca "radiolocatie" cu sensul de "determinarea pozitiei unui obiect folosind unde radio" exista de multe zeci de ani.
Raspunde

Dan

Acum 6 luni

Cablu type2 nu exista la statie, trebuie venit cu e de acasa
Raspunde

Rostogan

Acum 6 luni

Cat mai e pretul nesubventionat pentru un kw? Ca daca e mai scump de 1 leu, ghici cine plateste?
Raspunde

Nonick

Acum 6 luni

Ghici cine nu mai respira noxele de la diversele TDI-uri DPF off?

Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Cu un leu/kWh incurajeaza tot poluarea. https://masini-electrice.ro/index.php/blog/177-cat-mai-costa-in-2023-sa-circuli-cu-o-masina-electrica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus