Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Primăria Sibiu despre terenul de 52 de ha preluat de la Armată: Va fi foarte util în dezvoltarea viitoare a orașului, dat fiind că nu mai deținem terenuri atât de extinse

Primăria Sibiu despre terenul de 52 de ha preluat de la Armată: Va fi foarte util în dezvoltarea viitoare a orașului, dat fiind că nu mai deținem terenuri atât de extinse

Guvernul României a aprobat la finalul săptămânii trecute schimbul de terenuri între Primăria Sibiu și Ministerul Apărării privind poligonul de la Poplaca. Pentru cele 52 de ha de teren intravilan, municipalitatea s-a angajat să ofere la schimb 141 de ha aflate în zona poligonului Daia.

Potrivit documentului, predarea-preluarea părții de teren se va face pe bază de protocol, încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Municipiul Sibiu prin structurile de specialitate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei Hotărâri de Guvern.

Reporterul Turnul Sfatului a cerut Primăriei Sibiu un punct de vedere cu privire la acest schimb, în special care sunt planurile de dezvoltare a orașului în această direcție și ce planuri are municipalitatea pe noul teren.

”Preluarea acestui teren în suprafață de 52 de hectare situat spre ieșirea din Municipiul Sibiu, pe Calea Poplăcii, crează premisa dezvoltării unor obiective de utilitate publică pentru sibieni în imediata vecinătate a zonelor rezidenţiale, respectiv dezvoltarea, în funcție de necesități, a unei zone pentru agrement, pentru sport, pentru educaţie, cultură, sănătate, servicii și dotări publice sau pentru alte obiective care se regăsesc şi în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2021 - 2030 a Municipiului Sibiu.

Mai mult, acest teren va fi foarte util în dezvoltarea viitoare a orașului, dat fiind faptul că Primăria Sibiu nu mai deține terenuri atât de extinse care să permită crearea unor obiective de utilitate publică ample și ușor accesibile”, au explicat oficialii Primăriei Sibiu.

Ideea este întărită și de cele mai recente acțiuni ale primăriei. Spre exemplu, pe Calea Poplăcii, în apropiere de terenul tocmai schimbat, municipalitatea a anunțat deja construcția unei creșe. Aceasta va avea 70 de locuri, se va întinde pe un teren de 3.700 de mp și va construită cu fonduri prin PNRR.

Citește și „Zonă de agrement, sport, educație, cultură sau sănătate”, pe 52 de ha, la ieșire spre Poplaca. Guvernul aprobă schimbul de terenuri dintre Primăria Sibiu și MApN

Creșa va funcționa într-o clădire nouă eficientă energetic (nZEB, sau near zero energy building). Aceasta va fi dotată cu panouri solare și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile. Clădirea va fi izolată termic și dotată cu pompe de căldură, cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Pentru a pregăti terenul în vederea demarării construcției, societatea Apă Canal Sibiu a relocat recent conducta de transport apă potabilă Dn 800.

Un alt aspect important pentru sibieni este că în urma acestui schimb de terenuri practic Poligonul militar de la Poplaca va fi mutat la Daia, dispărând astfel zgomotul aproape zilnic provocat de tragerile cu diferite tipuri de obuziere. În funcție de condițiile atmosferice zgomotul obuzierelor era auzit în mare parte din Sibiu.

Poligonul din Poplaca se mută în Daia. ”Probabil că în 3 ani se va încheia tot procesul”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7823

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Joachim-Karl von Gușterland

Acum 6 luni

Primaria ar trebuie sa preia toata favela Arhitecti si Selimbarul, facuta randuiala si aranjat tot. Cu referendum, cu lege, ca la carte. Dar bovinele incompetente de la PNL, slugile lui Klaus, nimic.
Raspunde

Mihai Tanase

Acum 6 luni

Un alt aspect important pentru sibieni este că în urma acestui schimb de terenuri VIRGULA practic Poligonul militar de la Poplaca va fi mutat la Daia, dispărând astfel zgomotul aproape zilnic provocat de tragerile cu diferite tipuri de obuziere.
Raspunde

Sibianul

Acum 6 luni

Da ai dreptate. A mutat zgomotul din Valea aurie în Vasile Aron.
Raspunde

HBomb

Acum 6 luni

Te dai mare, dar nu știi gramatică. Dacă vrei să pui toate virgulele, atunci corect ar fi: "Un alt aspect important pentru sibieni este că, în urma acestui schimb de terenuri, practic, Poligonul militar de la Poplaca va fi mutat la Daia ..."

Raspunde

Jiman Daniel

Acum 6 luni

Bună ziua Vrem Aqua Parc, ne-am săturat să mergem în alte zone ale țării, până cheltuiau banii pe tentativa aia de parc Belvedere, investești banii în ceva care să-ți aducă turiști și bineînțeles bani la buget.
Raspunde

Gheo

Acum 6 luni

de ce nu te muti acolo und ai Aquapark dupa gustul tau ?

Raspunde

Ion Ion

Acum 6 luni

Dar de ce nu investesti tu intr-un Aqua Park ? ca vad ca de cerut ceri ? Alea sun investitii private nu avioane de la Primarie. Investeste si pe urma numara banii pe care ii produci

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 6 luni

Nu știu de ce,dar mă tem că de va vedea cineva din primărie mesajul tau,va propune Piata Mare ca și locatie pentru așa ceva.

Raspunde

Viziune de ansamblu

Acum 6 luni

Oare cresa ce se construieste, este pentru cei din Arhitecti, care in drumul spre zona industriala, pe centura SUD a sibiului, isi vor lasa acolo, viitorii votanti ai primarului sibian? Sau se va face rocada cu biserica din Arhitecti, care este tot pe terenul Sibiului? Oricum este de lemn, mutarea nu poate costa o avere.

Raspunde

Marian

Acum 6 luni

Unde mai facem grătare? Ce frumos se perpeleau mititeii în poligon, printre obuze și căpușe.

Raspunde

Un sibian

Acum 6 luni

o sa fie foarte bun pentru tunuri imobiliare...!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus