Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

CNAIR a anunțat compania care va face studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului. Porțile tunelului de la Bâlea Lac vor fi sudate la închiderea din timpul iernii

CNAIR a anunțat compania care va face studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului. Porțile tunelului de la Bâlea Lac vor fi sudate la închiderea din timpul iernii

O societate din Bacău, Rutier Conex XXI SRL va realiza documentația premergătoare lucrărilor de modernizare a zonei dintre PisculNegru și Cabana Bâlea Cascadă, de pe Transfăgărășan, anunță directorul general CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

”A fost desemnat astăzi câștigătorul contractului pentru Elaborarea Documentației de avizare a lucrărilor de modernizare a DN7C (Transfăgărășan), între km 104 și km 130,8!

Compania RUTIER CONEX XXI SRL, are la dispoziție 8,4 milioane de lei (fără TVA) și 12 luni pentru a finaliza contractul.

Dore sc astfel să aplicăm soluții tehnice care să permită circulația în condiții de siguranță pe Transfăgărășan pentru o perioada cât mai lungă din an, între PisculNegru și Cabana BâleaCascadă.

Contractul, finanțat prin Programul Transport 2021-2027 (PT), va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora”, anunță directorul CNAIR.

Citește și: 

49 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. ”Ostaşii de pe buldozer au condus cu precizie milimetrică maşinile lor pe margini de hăuri ameţitoare”

Prin lucrările ce vor fi prinse în studiul de fezabilitate care se va face pentru tronsonul de altitudine Piscu Negru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă, CNAIR încearcă să mențină drumul deschis aproape tot anul atât ca rută turistică, dar și pentru variantă de circulație Pitești-Sibiu.

Documentația tehnică va propune soluțiile tehnice pentru modernizare, printre acestea execuția de polate (copertine de protecție) fiind cea mai importantă.

Citește și:

Transfăgărășanul va intra în lucrări de modernizare, la vară. Puncte de belvedere, benzi pentru mașinile lente, spații comerciale și parcări de scurtă durată

 Conform caietului de sarcini, aici se vor face copertine de protecție din beton și alte lucrări de siguranță rutieră, se vor monta panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi), se vor face parcări cu spații pentru comercianți va exista un ”view point” de unde turiștii vor putea face fotografii, iar tunelul de la Bâlea Lac va fi sudat pe perioada în care drumul va fi închis. Mai precis, porțile tunelului se sudează la închidere.

Citește și:

Țeavă de scurgere pe Transfăgărășan, în pârâul Bâlea, cu apă murdară care miroase urât. Apele Române spun că e totul legal

Sursa foto: Facebook / Cristian Pistol

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Ramane deschis pana apar primele victime si impostorul Arfat minte populatia ca ISU nu cunostea acest obiectiv precum la Colectiv.
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Se înțelege din știre că vor moderniza doar versantul sudic? Pe partea asta îi doare mâna să facă?
Raspunde

Juanu

Acum 1 lună

sudati portile.. ce sa si faceti altceva cu posibilitatule voastre? eventual lustruiti si clantele de la porti

Raspunde

Valjan

Acum 1 lună

in Elvetia, Italia, Austria, Franta...se circula la 2500 m altitudine tot anul...in Romania e o aventura sa circuli in Sibiu iarna daca e zapada pe drum....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus