Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Deca: Din anul şcolar 2029 - 2030, învăţământul profesional şi tehnic se va desfăşura exclusiv în sistem dual

Deca: Din anul şcolar 2029 - 2030, învăţământul profesional şi tehnic se va desfăşura exclusiv în sistem dual

Învăţământul profesional şi tehnic se va desfăşura exclusiv în sistem dual începând cu anul şcolar 2029 - 2030, iar ruta completă de învăţământ dual, prevăzută în noile legi ale educaţiei, oferă tinerilor posibilitatea de a ajunge la orice nivel de calificare sau de studii în acelaşi sistem, a afirmat miercuri ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

"Mai ales în contextul acestei reforme, apreciez deschiderea preşedintelui Federaţiei Industriaşilor din Austria, Georg Knill, cu care am discutat ieri, de a continua schimbul de bune practici dintre cele două ţări în tot ceea ce înseamnă organizarea, funcţionarea şi dezvoltarea învăţământului dual", a scris Deca, pe pagina sa de Facebook, citată de Agerpes

Ea şi-a exprimat convingerea că un sistem de educaţie centrat pe nevoile copiilor înseamnă atât existenţa specializărilor variate, care să îi permită fiecăruia să îşi atingă potenţialul, cât şi corelarea lor cu cerinţele pieţei muncii.

"Ştiu că împreună, într-un parteneriat corect şcoală - operatori economici - autorităţi locale, vom reuşi să creştem viitori adulţi ale căror competenţe să îi ajute să se integreze pe piaţa muncii", a mai scris ministrul Educaţiei. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus