Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Un avion Wizz Air cu destinația Sibiu a ratat decolarea de pe aeroportul din Nürnberg. Pilotul a frânat brusc chiar înainte să se desprindă de la sol

Un avion Wizz Air cu destinația Sibiu a ratat decolarea de pe aeroportul din Nürnberg. Pilotul a frânat brusc chiar înainte să se desprindă de la sol

Săptămâna trecută a avut loc o acțiune neobișnuită pe pista aeroportului din Nürnberg: un avion Wizz Air a efectuat o manevră de frânare neplanificată și a fost nevoie de intervenția pompierilor, anunță publicația germană Nürnberger Nachrichten.

„Pasagerii zborului Wizz Air cu destinația Sibiu trebuie să fi fost destul de surprinși, marțea trecută, 10 octombrie. Stăteau relaxați pe scaunele lor, dacă nu le era frică de zbor, avionul a accelerat pe pistă. Dar, în loc să decoleze, avionul a încetinit brusc”, notează jurnaliștii germani.

Aeroportul din Nürnberg a confirmat pentru publicația germană faptul că avionul care trebuia să decoleze la ora 14.40, ora locală, a frânat puternic, neplanificat, pe pistă. Pentru că frânele s-au încins foarte tare, pompierii au sosit la scurt timp și le-au răcit cu apă.

O astfel de decolare ratată este rară, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului. În cele mai multe cazuri, însă, nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Aeroportul din Nürnberg nu cunoaște motivul exact în acest caz, iar compania aeriană maghiară Wizz-Air nu a putut, de asemenea, să ofere un motiv până la ora transmiterii acestei știri.

Cu toate acestea, o astfel de acțiune e provocată adesea de probleme tehnice. În cazul în care pilotul observă că ceva ar putea fi în neregulă cu aeronava, preferă să încetinească și să o verifice din nou, înainte de a se ridica în aer. În cazuri mai rare, un pasager beat care se comportă neglijent sau alte evenimente neprevăzute la bord pot provoca, de asemenea, o astfel de decolare întreruptă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroporturlui, decolarea anulată de marțea trecută a determinat ca două zboruri ale companiei aeriene Ryanair, care ar fi trebuit să aterizeze, să facă un circuit deasupra aeroportului, deoarece pista era ocupată de avioane și de mașinile de pompieri.

Cu toate acestea, întârzierea acestor două avioane a fost foarte mică, precizează purtătorul de cuvânt al presei. Cu o oră mai târziu decât era prevăzut, zborul Wizz Air spre Sibiu a decolat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

M

Acum 6 luni

Wizz a avut o vara dezastru pentru pasageri ! Întârzieri, anulări... si toate fara nicio explicație pentru clienți. Niciodată nu dau explicații ! De curând reprezentanți Wizz Air au declarat că sunt pregătiți să preia zborurile Tarom in cazul in care....in care Tarom este pus pe butuci ! Nu știu care sunt bazele acestor declarații, ținând cont de faptul că, toată vara trecută, n-au fost în stare să onoreze zborurile lor, fiind anulate numeroase curse iar altele efectuate cu maaaari întârzieri fara ca Wizz sa dea nici o explicație !
Raspunde

Din exterior

Acum 6 luni

Bazele sunt avioanele suplimentare care vor intra in flota Wizzair (dupa cum au anuntat).
Raspunde

Tiberiu

Acum 6 luni

A putut, dar nu a vrut. Caci n-a vrut sa ne minta, iar adevarul - poate - ar fi fost incomod.
Raspunde

Filip Emil

Acum 6 luni

Pentru reglementarea situațiilor conflictuale între Companiile de transport aerian și călători ar trebui ca c/v transportului să se vireze în contul companiei numai după efectuarea transportului, până atunci banii să stea la dispoziția clienților.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus