Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Cum se vede Sibiul în partea a doua a documentarului „Flavours of Romania”, de pe Netflix. „Străzile sale interconectate găzduiesc restaurante moderne, festivaluri perene și baluri de noapte”

Cum se vede Sibiul în partea a doua a documentarului „Flavours of Romania”, de pe Netflix. „Străzile sale interconectate găzduiesc restaurante moderne, festivaluri perene și baluri de noapte”

Sibiul apare din nou pe Netflix. Cel mai recent episod din „Flavours of Romania”, documentar realizat de jurnalistul britanic Charley Ottley și disponibil doar în România, surprinde Sibiul, dar și alte locuri din județ pe care jurnalistul le descoperă. 

În episodul West Transylvania, jurnalistul ajunge la Transilvania Tattoo Expo Sibiu, eveniment organizat de Ovidiu Popârțan, face o scurtă plimbare prin oraș, iar apoi merge către Biertan și Copșa Mare. 

„Mi-am rezervat participarea la Festivalul Internațional al Tatuajelor din Transilvania găzduit de prestigioasa Filarmonică de Stat Sibiu, chiar în interiorul zidurilor medievale. Organizat de prietenul și fosta gazdă din primul sezon, Ovidiu Popârțan. Ultima oară când ne-am întâlnit pe Transalpina, i-am spus lui Ovidiu că o să mă întorc să fac un tatuaj. Deci acum este momentul perfect”, a spus jurnalistul Charley Ottley.

La festival, acesta a fost întâmpinat de Ovidiu Popârțan, care i-a vorbit despre atracțiile din zona Transilvaniei și apoi l-a servit cu tocană rustică, pâine de casă și vin.

„Transilvania este o atracție, vin oameni din toată lumea. Vin pentru Dracula fiindcă văd filmul și cunosc legenda, povestea. Dar România are o istorie mult mai puternică. Avem strămoși vechi și avem rădăcini puternice. Și vreau să aduc asta în convenție pentru oamenii noștri. Nu doar pentru oamenii din afara României, ci și pentru localnici”, a spus Ovidiu Popârțan.

„Așa e Sibiul, de fiecare dată când vii descoperi lucruri noi”

Jurnalistul face și o plimbare prin centrul Sibiului, descriind clădirile și povestind despre atmosfera orașului. 

„Orașul Sibiu este un punct de interes pentru vizitatorii internaționali și pe bună dreptate. A fost votat Capitală Europeană a Culturii în 2007 și este supranumit orașul cu ochi din cauza clădirilor sale istorice care afișează mansarde cu deschidere. Centrul vechi este SIT al patrimoniului mondial UNESCO, cu străzile sale interconectate care găzduiesc restaurante moderne, festivaluri perene și baluri de noapte.

Așa e Sibiul, de fiecare dată când vii descoperi lucruri noi precum această mică alee care amintește de un sat din Franța sau Spania. Desigur, orașul vechi se extinde dincolo de zidurile orașului, iar clădirile vechi mai continuă o vreme pe aceste fermecătoare străzi pietruite pline de cafenele, alei pietonale și clădiri săsești cu țiglele ca solzii de pește și mansarde masive, pline de porumbei care-și fac cuib și zboară în jur, umplând aerul cu sunet de pene și aripi. Dar pentru mine este un oraș al secretelor, pretutindeni vezi aceste arcade mărețe și deschideri cu porți din fier forjat, iar în spatele lor muze, străzi mici și oameni care-și trăiesc viața în totală intimitate”.

El face, de asemenea, și o vizită la statuia lui Nepomuk, despre a cărei amplasare spune că este un alt secret al Sibiului. 

„Acesta este un alt secret al Sibiului, statuia unui sfânt care era în piață. Însă comuniștii distrugeau foarte multă artă religioasă așa că oamenii au ascuns-o în curtea acestei clădiri care era o mănăstire de maici, unde a rămas până în zilele noastre”.

Episodul continuă cu vizita jurnalistului la Bârghiș, Biertan și Copșa Mare.  

Serialul „Flavours of Romania” este o carte de vizită pentru România, în care se promovează destinații inedite atât pentru români, cât și pentru străini. 

Citește și: Cu ce a ajuns Sibiul cunoscut pe Netflix: Apoș, Ilimbav, Alțâna, Nocrich, Vaida, Bebeșelea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Diferenta mare intre reclama si realitate.
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Povesti ardelenești! In afara-i vopsit gardu', înăuntru...
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Adina Torop, sunt sigur ca nu ai vazut tot episodul... mai mult de jumatate din el se vorbeste negativ despre o mare firma de crestere a vacilor, de pe Valea Hartibaciului ...
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Nea Gigi: Și care-i legătură?
Raspunde

Adiadi

Acum 1 lună

 Acest mesaj nu a fost publicat deoarece, în opinia noastră, incită la ură pe criterii geografice.

Raspunde

Emil

Acum 1 lună

De parca articolele cu mafia din MAI, justitie, CCR, grupari politice, etc, nu produce ura romanilor ucisi si jefuiti ca-n codru.
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

@Adina Torop: Aș zice că e vorba de baruri de noapte, nu baluri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus