Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Sibiul și-a stabilit câștigătorii la Catan, etapa locală. Aceștia vor reprezenta județul la Campionatul Național de la Brașov

Sibiul și-a stabilit câștigătorii la Catan, etapa locală. Aceștia vor reprezenta județul la Campionatul Național de la Brașov

Sâmbătă, 21 octombrie, a avut loc o nouă etapă locală a ediției de anul acesta a Campionatului Național de Catan. Astfel, Sibiul și-a selectat cei mai buni jucători care vor reprezenta județul la următoarea confruntare ce va avea loc la Brașov. Jucătorii s-au mai întâlnit la masa de Catan și la finalul lunii septembrie, acolo unde s-au stabilit primii jucători care vor ajunge la etapa națională. Ediția de sâmbăta aceasta a adus alți participanți care s-au calificat.  

Sâmbătă, la Junior Stem Club de pe strada Lungă, nr. 9, nu mai puțin de 28 de iubitori ai jocului de strategie Catan s-au întâlnit pentru a juca etapa locală a Campionatului Național, competiție organizată anual, în Sibiu. Au fost aproape 4 ore de strategii, zaruri aruncate cu har și răsturnări de situație, care au dus, în final, la stabilirea a șase câștigători ce vor reprezenta, alături de câștigătorii primei ediții, Sibiul în etapa națională ce se va desfășura la Brașov.

Citește și: „Sibiul are un campion național la Catan. Vasi Nechifor: „Sunt în stare să joc toată ziua, toată noaptea”

Astfel, în ediția de sâmbătă, 21 octombrie, pe prima poziție, cu cel mai mare punctaj, s-a clasat Nicolae Mitrofan. Nicolae a fost singurul jucător care a câștigat toate cele trei runde ale jocului, clasându-se pe primul loc cu 15 puncte. Chiar în runda a doua el a depășit numărul minim de 10 puncte, câstigând partida cu 11 puncte. A fost urmat de Raluca Bârsan, pe poziția a doua și Oana Prodan pe locul trei. Următoarele trei poziții care s-au calificat pentru etapa de la Brașov au fost obținute de Vlad Bârsan, Mircea Chira și Írisz Gáspár.

La ediția care a avut loc pe data de 30 septembrie, s-au calificat, în ordinea punctajului, Ioan Lodea, pe prima poziție, urmat de Dorin Bogdan, Andrei Sandu, Ilie Leonard, Valentin Cătălin Govoreanu, Ioana Păcurar și Mihai Nistor.

Toți acești câștigători au fost stabiliți după ce s-au jucat trei partide, o partidă având maxim 75 de minute. Cel mai tânăr iubitor de Catan a fost Mihai Matei. Puștiul are 13 ani și ambiția lui a făcut ca într-una din cele trei runde pe care le-a jucat împotriva adulților să o câștige.  

„În Sibiu avem o comunitate foarte frumoasă de oameni care iubesc jocurile de societate. Anul acesta am avut organizate, în premieră la Sibiu, două etape locale ale campionatului local și ambele au fost un succes. Vreau să-i felicit pe toți cei care au participat, în mod special pe câștigători și să le urez succes pe mai departe. De asemenea, vă informez ca noi ne întâlnim frecvent în Sibiu pentru a descoperi noi jocuri de societate, în cele mai multe dintre cazuri, în zile de weekend, dar și în zilele de luni, în cadrul unui local de pe strada Neppendorf, unde ne antrenăm la Catan, jocul de bază. Totul se petrece într-o atmosferă plăcută și relaxantă ”, spune Terxinius Georgescu, unul dintre organizatori.

Ediția din luna octombrie a fost organizată de Board Games Events Sibiu cu sprijinul Ideal Board Games, distribuitorul jocului Catan în limba română. 

Foto credit: Paul Popa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus