Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

O nouă posibilă rută internațională de pe Aeroportul Brașov: spre Palermo. ”Încercăm să dăm drumul de anul viitor, din programul de vară”

O nouă posibilă rută internațională de pe Aeroportul Brașov: spre Palermo. ”Încercăm să dăm drumul de anul viitor, din programul de vară”

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ar urma să deschidă o linie aeriană Palermo-Brașov, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

“Am avut o discuție foarte constructivă cu conducerea Aeroportului din Palermo, care este interesată să avem o colaborare, să deschidem o rută Palermo-Brașov și sunt dispuși să ne dea tarife foarte bune la Palermo și un suport legat de marketing. Discuția a fost să încercăm să dăm drumul de anul viitor, din programul de vară și acuma trebuie să discutăm și cu operatorii aerieni din Brașov, cei care vor să vină să-și facă baza, ca să-i punem în legătură și cu Aeroportul din Palermo, să facă toate demersurile care sunt necesare”, susține directorul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Alexandru Anghel, care se află în Sicilia, unde a purtat deja discuții cu conducerea Aeroportului Palermo.

Cât privește prelungirea programului la aerogara Brașov, administrația brașoveană avansează cu demersurile pentru începutul lunii decembrie a acestui an.

“E nevoie de prelungirea acestui program, cel puțin cu încă 4 ore. O cer operatorii de transport și trebuie să ne conformăm. Și o cer cetățenii. Deci, practic, noi trebuie să facem demersuri, demersuri pe care le-am și făcut către ROMATSA. Este actorul principal. Avem de la ei la momentul acesta certitudini că ei rămân parteneri în acest concept. Am avut întâlniri cu cei de la ROMATSA și cu Autoritatea Aeronautică și sperăm că cel mai târziu la 1 ianuarie vom avea un program prelungit. Noi sperăm să fie 1 decembrie”, a spus președintele Consiliului județean Brașov, Șerban Todorică.

Directorul Aeroportului Brașov-Ghimbav este și mai optimist în această privință, spunând că programul prelungit ar putea fi aplicabil chiar de la finele lunii noiembrie a acestui an.

“Da, pentru că noi deja am dat drumul la angajări. Sunt în derulare pentru siguranță, pentru securitate, pentru partea de intervenție la urgență, pentru pompieri. Am luat în calcul inclusiv partea de instruire a personalului, în așa fel încât să putem chiar din noiembrie, deci în decembrie este cu atât mai mult realizabilă”, a adăugat Alexandru Anghel.

Conducerea ROMATSA este, însă, reținută pe acest subiect.

În urma unei solicitări Radio România Brașov, directorul general Adrian Cojoc a transmis că poate asigura serviciile de trafic aerian într-un viitor program de funcționare extins, fără să precizeze și o dată anume.

La începutul săptămânii viitoare este programată o nouă întâlnire pe această temă, la București.

Sursa foto: Pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Jean

Acum 1 lună

Daca e operata cu compania tzeapa romaneasca Dan air mai bine lipsa... Oricum felicitari conducerii aeroport Bv. Nu acelasi lucru se poate spune despre conducerea aeroport Sb
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus