Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Muzeul ASTRA pregătește primul eveniment în Casa Artelor: „Nu se va limita doar la o prezentare statică, ci va include elemente multimedia, experiențe de realitate augmentată și de realitate imersivă”

Muzeul ASTRA pregătește primul eveniment în Casa Artelor: „Nu se va limita doar la o prezentare statică, ci va include elemente multimedia, experiențe de realitate augmentată și de realitate imersivă”

Muzeul ASTRA din Sibiu a lansat recent o achiziție pentru contractarea serviciilor de organizare a unei expoziții unice, menită să pună în valoare bogata tradiție a meșteșugurilor transilvănene. Această inițiativă face parte din proiectul mai amplu intitulat „Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor - Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.)”, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, Apelul 1 pentru Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice.

Obiectivul principal al acestei achiziții este să ofere serviciile necesare pentru organizarea unei expoziții inovatoare în spațiul mansardei imobilului restaurat. Această expoziție va fi un punct de atracție culturală, care va surprinde meșteșugurile transilvănene, evidențiind interdependența acestora și legăturile cu circulația valorilor europene. Prin intermediul acestei expoziții, Muzeul ASTRA dorește să valorifice patrimoniul cultural imaterial și să încurajeze transferul de cunoștințe și abilități tradiționale către noile generații.

Conform informațiilor din documentația de achiziție, expoziția propusă va cuprinde o varietate de obiecte, unelte și informații care documentează și contextualizează meșteșugurile tradiționale din Transilvania. Aceasta nu se va limita doar la o prezentare statică, ci va include elemente de design expozițional, concepte creative de storytelling vizual, elemente de scenografie și multimedia, precum și experiențe de realitate augmentată și de realitate imersivă. Această abordare complexă va oferi vizitatorilor o experiență captivantă și educativă, care va ilustra meșteșugurile din mai multe perspective și va aduce în prim-plan interacțiunea dintre ele, argumentează reprezentanții muzeului.

Licitația constă în achiziționarea de servicii de design expozițional, de tipărire a unui catalog care va însuma toate elementele expoziției, ce va cuprinde imagini și texte digitale etc.

Muzeul ASTRA își propune ca această expoziție să devină un element de referință în valorificarea culturală și economică a Casei Artelor. De asemenea, această inițiativă are potențialul de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunității locale, sporind competitivitatea meșterilor tradiționali și promovând transmiterea cunoștințelor și abilităților tradiționale către generațiile viitoare.

Perioada de derulare a contractului este prevăzută a se întinde până la 31 martie 2024, iar criteriul de atribuire este "Cel mai bun raport calitate-preț". 

Licitțaia va avea loc pe 27 octombrie, iar valoarea estimată a achiziţiei este de 817.563,02 lei, fără TVA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1129

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus