Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

Aproape zilnic o persoană este dată dispărută în jud. Sibiu. Poliția are 56 de cazuri rămase nesoluționate încă din anii '90

Aproape zilnic o persoană este dată dispărută în jud. Sibiu. Poliția are 56 de cazuri rămase nesoluționate încă din anii '90

O analiză realizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu arată că de la începutul anului 2023 și până la jumătatea lunii octombrie, în județul Sibiu s-a reclamat dispariţia unui număr de 254 de persoane. Având în vedere că 15 octombrie este cea de-a 288-a zi a anului, putem spune că aproape zilnic în județul Sibiu o persoană este dată dispărută. Mai grav este că încă din anii '90 există peste 50 de cazuri rămase nerezolvate de către Poliția sibiană.

”În anul 2023, la nivelul I.P.J Sibiu,  s-a reclamat dispariţia unui număr de 254 de persoane (176 minori şi 78 persoane majore), fiind puse în urmărire naţională, dar şi internaţională (minorii obligatoriu).

A fost clarificată situaţia pentru un număr de 227 persoane (156 minori si 71 persoane majore), astfel că la sfârşitul perioadei analizate au rămas în evidenţă un număr de 27 persoane dispărute (20 minori și 7 persoane majore)”, se precizează într-un raport al IPJ Sibiu care urmează să fie prezentat public în ședința de săptămâna viitoare a Colegiului Prefectural.

Același raport citat mai precizează că polițiștii au 56 de cazuri rămase în lucru din 1990 și până acum.

”În afara celor 56 de cazuri rămase în lucru din anul 1990 și până în prezent, în care se desfășoară activități de investigare, cercetare și comparații criminalistice, în evidența pasivă a IPJ Sibiu se mai află în prezent patru cazuri.

În aceste cazuri se efectuează periodic numai comparații criminalistice (de către un lucrător al Serviciului Criminalistic), cercetările putând fi reluate oricând apar noi informații”, mai detaliază oficialii IPJ Sibiu.

Un alt detaliu interesant este că din totalul de 254 dosare de dispariție înregistrate în perioada 01.01.2023 – 16.10.2023, un nr. de 93 dosare reprezintă plecări voluntare și repetate din cadrul centrelor de plasament administrate de către D.G.A.S.P.C Sibiu.

Astfel, din totalul disparițiilor rămase active la data de 16 octombrie, 67% reprezintă plecări voluntare și repetate ale minorilor din centrele de plasament.

Pentru a soluționa această problemă, polițiștii cer ”intensificarea pazei la nivelul fiecărui Centru de Plasament în vederea prevenirii plecărilor voluntare repetate”.

Totodată oamenii legii solicită, printre altele, ”efectuarea unor întâlniri de lucru multiinstituționale în vederea identificării și stabilirii de măsuri pentru prevenirea disparițiilor din Centrele de Plasament și implicit diminuarea riscului victimal”.

Cât privește cele mai cunoscute cazuri de persoane dispărute în Sibiu în ultimii ani, de departe cel mai mediatizat a fost cel al Angelikăi Maurer. Studenta de 25 de ani dispărută iarna trecută din Sibiu nu mai este căutată fizic, în teren, de polițiști, aceștia efectuează periodic, verificări în bazele de date ale poliției române. În momentul în care vor apărea noi informații, forțele de ordine sunt pregătite să reia și căutările în teren.

Dispariția Angelikăi Maurer a stârnit multă empatie și preocupare în rândul sibienilor, care au participat la ample căutări în pădurile din jurul orașului. La începutul lunii martie, sute de forțe de ordine și sibieni au participat la acțiuni ample de căutare în pădurile din jurul Sibiului (foto principală). Din păcate, fără succes. Mai multe detalii pe acest subiect puteți citi aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 6 luni

Sibiul este cartelul mafiei si coruptiei statale din Romania.
Raspunde

Sibian

Acum 6 luni

Incompetenta si dezinteres pana la cer in politia Sibiu. Fata aia, Angelica a fost rapita, transata, dupa care ucigasul s-a descotorosit de obiecte ei personale la marginea drumului langa padurea dumbrava. Insa criminalul era o persoana pe care Angelika o cunoastea foarte bine, nu ii era straina. Daca se dadea putin interesul s-ar fi aflat lista celor cu care se intalnea periodic in ultima vreme. Dar nu s-a vrut. Atat s-a putut la noi, si pentru ca victima nu era un VIP.
Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Mafia MAI a devenit experta in diversiuni.
Raspunde

Adrian

Acum 6 luni

Doamne ferește, la cât de plin e de experți în conspirații aici în secțiunea de comentarii te-ai fi gândit că unul din ei ar fi venit cu ceva dovezi concrete și cazul ar fi fost rezolvat de mult...
Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Probele cu parintii ce reclamau mafiotii MAI care cereau poze cu fetele pentru a le santaja sunt bine camuflate la dispeceratul politiei. https://www.europafm.ro/comisar-sef-dga-retinut-de-diicot-pentru-trafic-de-droguri/amp/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus