Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Concurență pe piața muncii în Sibiu: 710 participanți pentru 460 de job-uri disponibile

Concurență pe piața muncii în Sibiu: 710 participanți pentru 460 de job-uri disponibile

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a organizat vineri dimineață ”Bursa locurilor de muncă” concomitent în Sibiu şi Mediaş.

Evenimentul a stârnit interes în rândul sibienilor aflați în căutarea unui loc de muncă, concurența fiind de aproximativ 1,5 candidați pentru un job disponibil.

”Cele 710 persoane  participante (480 la Sibiu şi 230 la Mediaş) au avut de ales dintr-un număr total de 463 locuri de muncă vacante (358 la Sibiu şi 105 la Mediaş)  puse la dispoziţie de către 40 agenţi economici din judeţ (31 angajatori la Sibiu  iar la Mediaş 9 agenţi economici)”, au transmis la finalul Bursei oficialii AJOFM Sibiu.

Din totalul persoanelor participante 51 au fost  selectate în vederea încadrării în muncă (45 la Sibiu şi 6 la Mediaş) în meserii precum: conducător autobuz, montator subansamble, operator asamblare, ofiţer suport clienţi, contabil, auditor, inginer sistem informatic, economist şi altele.

”La eveniment au fost prezenţi şi elevi/studenţi din ani terminali, care au avut prilejul  de a cunoaște mai bine piața  forţei de muncă prin  întâlnirea directă cu  oferta locurilor de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung”, au mai detaliat specialiștii AJOFM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus