Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

USR cere și Primăriei Sibiu înființarea unui centru specializat pentru tinerii dependenți de droguri. „Vedem cu ce probleme se confruntă directorii școlilor”

USR cere și Primăriei Sibiu înființarea unui centru specializat pentru tinerii dependenți de droguri. „Vedem cu ce probleme se confruntă directorii școlilor”

Municipiul Sibiu are nevoie de o strategie cuprinzătoare de prevenire a consumului de droguri, dar și de un centru specializat pentru tratarea tinerilor. După ce consilierii județeni din partea USR au vorbit despre acest subiect în ședința de miercuri, joi, și consilierii locali au cerut același lucru de la autoritățile municipiului.

„Vreau să aduc în discuție subiectul creșterii alarmante a consumului de droguri, în special printre tineri, în județul Sibiu, dar mai grav, la noi în mun. Sibiu. Toți suntem membri în consiliile de administrație în grădinițe școli și licee. Vedem efectiv cu ce probleme se confruntă directorii și cadrele didactice, dar mai trist e că acest fenoment ia amploare de la o zi la alta”, a spus Diana Mureșan la finalul ședinței de ieri.

Aceasta a vorbit despre necesitatea unui centru specializat în mun. Sibiu pentru tratamentul persoanelor dependente de droguri, „care să ofere un tratament sigur și sprijin de lungă durată sub supravegherea cadrelor specializate în domeniul adicțiilor”.

Totodată, Mureșan crede că municipalitatea ar trebui să inițieze un dialog cu ONG-urile și specialiștii din acest domeniu „pentru a dezvolta o strategie cuprinzătoare de prevenire a consumului de droguri și de intervenție timpurie în școli și în liceele din Sibiu” și subliniază că inițiativa nu trebuie să aibă o culoare politică.

Liderul liberalilor din Consiliul local, Adrian Bibu, a intervenit în discuție, menționând că e de acord cu această idee: „Chiar luni am avut o discuție cu Dan Tarcea, viceprimarul mun. Cluj-Napoca. La Cluj ei deja au demarat un PUZ și un SF pentru un centru de adicție. Ar trebui să luăm exemplul Clujului și să demarăm un astfel de proiect. Susținem ideea”.

Primarul Astrid Fodor a fost de acord că problema există: „Într-adevăr, este o problemă cu care se confruntă comunitatea și devine tot mai gravă”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Carcotel

Acum 1 lună

Hai sa muriti voi, asta e principala problema din educatie a burgului si principala problema a burgului, per total. Sibiu, capitala europeana a drogurilor, amsterdam-ul e mic copil. Doar se stie ca avem linie directa cu traficantii de droguri din Columbia (de aceea exista si cursa regulata Sibiu - Bogota). Sunt ironic pentru cine nu a prins gluma. @Barna: pentru proiecte si iesiri dinastea sunteti luati la misto de catre toti si sunteti de rasu-plansu. Din cauza asta aveti cateva procente de electorat si din cauza asta sunteti cu mult chiar si sub aur, ceea ce este o rusine, noaptea mintii! Reveniti-va sau riscati sa deveniti o "mema politica"....voi si Shosho
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Ma ****, preventia e baza, nu tratarea mortii. Statistica spune ca sub 0,02% dependenti de droguri tratati au putut fi recuperati, restul s-au naruit.

Raspunde

Mimi

Acum 1 lună

Pai cum, domnul Bibu, ați găsit soluția? Ma bucur ca ati aflat. Doamna presedinta spunea în ședința ca nu are baza legala, dar Psihiatria copii e in subordinea CJ. Vai de voi și mai ales de noi

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus