Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Între 500 şi 2.000 lei pentru obținerea pensiei de invaliditate. Un medic și un asistent medical sunt acuzați că au luat mită ca să își facă treaba

Între 500 şi 2.000 lei pentru obținerea pensiei de invaliditate. Un medic și un asistent medical sunt acuzați că au luat mită ca să își facă treaba

Medicul și asistentul medical din comisia de Evaluare Medicală Mediaș pentru obţinerea pensiei de invaliditate sunt acuzați că au luat mită de mai multe ori de la cei care au depus actele pentru obținerea pensiei de invaliditate. Trei percheziții au avut loc luni în Mediaș și Oraștie. 

„În data de 30 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, se efectuează percheziţii la trei locaţii de pe raza municipiului Mediaş şi respectiv Orăştie. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş,” transmite prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a 9 şi respectiv 8 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie. 

Citește și Tiberiu Marin este medicul din Mediaș, acuzat că ar fi luat mită pentru a acorda pensii de invaliditate

În cursul zilei de astăzi se efectuează audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.  

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupție Sibiu şi Hunedoara, având şi suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție – Structura Centrală şi IGPR Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul luptătorilor din cadrul IPJ Sibiu, Serviciul Acţiuni Speciale.

Autoritățile precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  

Săptămâna trecută Carmen Zaharia, medic șef de secție din cadrul Spitalului de Psihiatrie Sibiu, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, în cadrul unui dosar în care este acuzată de nouă infracțiuni de luare de mită, cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei, dar și diferite alte produse alimentare și nealimentare. 

Citește și Dr. Carmen Zaharia, de la Spitalul de Psihiatrie, reținută pentru luare de mită. E acuzată că ar fi luat bani și produse alimentare de la nouă pacienți

foto ilustrativă arhiva TS 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Tandurel Nina

Acum 1 lună

Sunt Tandurel Nina, sunt foarte bolnava,nu pot să mă deplasez fără baston,am scolioza avansata,am hernie de disc acută ,placa cu 16 șuruburi la piciorul drept la femur,am probleme la coloana,nu am voie sa ridic nici 2 kg ,și multe altele și sunt și hiper tensiva,am dus actele la medicina legală la DSP Bacău și mai luat în batjocură ,vorbind foarte urat cu mine și mi-au refuzat toate actele.De ce nu respecta legea hoții și bandiții la persoanele cu handicap,numai dacă li se dă mită.Sunt persoane care nu au nimic și au pensii de handicap.Asa să le de-a și lor Dumnezeu cum mi-a dat și mie să treacă mașina peste ei cum am pățit eu, să se țină de garduri și pereți cum mă țin eu că nu pot merge.Dar poate exista un Dumnezeu drept și milos și mi-a face dreptate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus