Medicul și asistentul medical din comisia de Evaluare Medicală Mediaș pentru obţinerea pensiei de invaliditate sunt acuzați că au luat mită de mai multe ori de la cei care au depus actele pentru obținerea pensiei de invaliditate. Trei percheziții au avut loc luni în Mediaș și Oraștie.
„În data de 30 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, se efectuează percheziţii la trei locaţii de pe raza municipiului Mediaş şi respectiv Orăştie. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş,” transmite prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a 9 şi respectiv 8 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000.
Potrivit procurorilor, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie.
În cursul zilei de astăzi se efectuează audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.
Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupție Sibiu şi Hunedoara, având şi suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție – Structura Centrală şi IGPR Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul luptătorilor din cadrul IPJ Sibiu, Serviciul Acţiuni Speciale.
Autoritățile precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Săptămâna trecută Carmen Zaharia, medic șef de secție din cadrul Spitalului de Psihiatrie Sibiu, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, în cadrul unui dosar în care este acuzată de nouă infracțiuni de luare de mită, cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei, dar și diferite alte produse alimentare și nealimentare.
foto ilustrativă arhiva TS
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Cabinetul de Expertiză Medical , pensia se invaliditate medic a , casa judeteana pensii Sibiu
Vizualizari: 7598
Ultimele comentarii
Acum 57 minute
Gabriel Basalic
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
O sibianca
Acum 2 ore
Oblio
Acum 2 ore
Emil