Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Tribunalul Sibiu a respins arestarea medicului șef de secție acuzat de luare de mită. N-are voie la spital și să iasă din județ, până la Crăciun

Tribunalul Sibiu a respins arestarea medicului șef de secție acuzat de luare de mită. N-are voie la spital și să iasă din județ, până la Crăciun

Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a decis că este suficientă măsura controlului judiciar pe seama medicului Carmen Zaharia, reținută de către procurori sub acuzații de luare de mită. Totodată, judecătorul a dispus punerea în libertate „de îndată” a medicului.

Medicul șef de secție Carmen Zaharia a fost reținută de către procurorii sibieni în cadrul unui dosar în care este acuzată de nouă infracțiuni de luare de mită, cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei, dar și diferite alte produse. În cursul zilei de vineri, procurorii au solicitat Tribunalului Sibiu emiterea unui mandat de arestare preventivă, însă instanța nu a considerat necesară o astfel de măsură și a înlocuit-o cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, deocamdată. „În temeiul art. 227 C.p.p., respinge propunerea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. În temeiul art. 227 alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 4 lit. b Cpp, art. 211 Cpp, art. 215 Cpp şi art. 2151 Cpp ia faţă de inculpata Z.E.C. (Zaharia Elena Carmen – n.r.) , cercetată pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, republicată, măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de astăzi 27.10.2023 şi până la data de 25.12.2023, inclusiv”, se arată în minuta dată publicității de către Tribunal în seara zilei de vineri.

Reținută de procurori pentru 24 de ore, judecătorul a dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatei de sub puterea ordonanței de reținere emisă în dosar nr. 342/P/2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”.

Interdicții

În perioada de control judiciar, care include și ziua de Crăciun din acest an, medicul nu își va mai putea profesa meseria în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, unde este medic șef de secție, fiindu-i interzis să intre, de altfel, în incinta instituției. Nu are voie să ia legătura cu celelalte persoane implicate în dosar și trebuie să se prezinte la procurori, polițiști sau instanță de fiecare dată când va fi solicitată. Printre restricțiile impuse pe numele său este și cea de părăsire a limitelor teritoriale ale județului Sibiu, restricție care poate fi ridicată doar cu acordul procurorilor ori a instanței.

Încălcarea interdicțiilor ar putea determina instanța să emită mandat de ordin de arestare preventivă sau la domiciliu, se mai arată în minuta dată publicității în urma ședinței care s-a încheiat vineri, la ora 19:45. 

Hotărârea instanței sibiene poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare, în cazul inculpatei, și de la comunicare, în cazul procurorilor. Până la ora aceasta, instanța nu a dat publicității depunerea vreunei contestații.

Născută în Focșani și absolventă a Facultății de Medicină a Universității din Iași, Carmen Elena Zaharia a fost reținută în cadrul unui dosar deschis în urma unui apel la numărul de telefon dedicat sesizărilor de fapte de corupție - 0800.806.806.

Citește și Dr. Carmen Zaharia, de la Spitalul de Psihiatrie, reținută pentru luare de mită. E acuzată că ar fi luat bani și produse alimentare de la nouă pacienți

Sursa foto: Facebook / Carmen Zaharia

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Nu e prima data cand procurorii clanurilor din justitie vad doar paiul din ochii medicilor si nu vad barna din ochii magistratilor...Din aceste motive avocatul poporului si procurorii trebuie numiti prin votul populatitiei, nu selectati si promovati de crima organizata statala pe criterii de performanta infractionala precum Stan Gheorghe, Mateescu, Licu, Rozalia, Savonea, etc. https://www.declic.ro/savonea-a-lasat-liber-un-violator/
Raspunde

Eficienta max : l-au vindecat intr-o luna

Acum 1 lună

Dar psihiatri care au semnat externarea unui drogat cum or sta?
Raspunde

Coco

Acum 1 lună

Dacă doresc să ofer o atenție deosebită unui medic fiindcă are grijă de sănătatea mea și a familiei mele e treaba mea . Dacă mi se pretinde ceva din partea medicului pentru anumite servicii , lucrurile vor sta altfel. Sănătate deplină tuturor!
Raspunde

Cetatean

Acum 1 lună

Manipulezi! Invata aa zici sincer "multumesc" sau du-te numai la "privat si ofera cata "recunostinta " vrei!
Raspunde

Sile

Acum 4 săptămâni

Anumite personaje vor sa ne facem sa credem ca un doctor care are 19000 de lei(nouasprezece mii de lei)primeste spaga 200-500 de lei si produse alimentare,cand marea noastra majoritate nu am munci pentru sume d'astea daramite sa facem o ilegalitate,ne credeti prosti,asa-i?.....sugestia mea ar fi sa urmariti culoarea politica sau apartenenta urmatorului sef pe sectia aia.....cat despre domnul cetatean care declama "manipulezi" sfatul meu e sa stati mai rasfirati,mama!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus