Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Participare record la ediția din acest an a festivalului - concurs de creație artistică „CDIdei în cărți”. Gala laureaților a avut loc la Sibiu

Participare record la ediția din acest an a festivalului - concurs de creație artistică „CDIdei în cărți”. Gala laureaților a avut loc la Sibiu

În weekendul care tocmai s-a încheiat, la Biblioteca Astra din Sibiu, a avut loc Gala Laureaților în cadrul Festivalului-concurs de creație artistică „CDIdei în cărți”. Anul acesta competiția, care se desfășoară la nivel național, a avut parte de o participare record din punct de vedere al elevilor. Peste 6.000 de copii din 28 de județe și-au înscris creațiile. La Sibiu au ajuns, din toate colțurile țării, tinerii care au obținut premiul I la etapa națională. Ei și-au prezentat, timp de două zile, lucrările în fața unui public entuziasmat.

Centrul Județean de Excelență Sibiu a organizat anul acesta ediția a VIII-a a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, un proiect înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2023, cu finanțare de la Ministerul Educației. Bazele acestui festival au fost puse în anul 2013, când s-a preluat ideea unei activități cu caracter nonformal, „Muzeul literar”. Activitatea era de animație de lectură în cadrul căreia elevii, după ce au citit o carte, realizau un obiect reprezentativ din acea lucrare și îl prezentau publicului.

În anul 2014 are loc prima ediție a Festivalului literar în forma actuală, iar în decursul timpului elevii și profesorii din întreaga țară s-au implicat din ce în ce mai mult. Dacă la prima ediție au participat 243 de elevi dintr-un singur județ, anul acesta Festivalul a stabilit un record cu 6096 de elevi participanți, din 288 de școli, din 28 de județe.

Scopul principal al acestui Festival este acela de a stimula și premia creativitatea, simțul artistic, imaginația, competențele TIC și de comunicare ale elevilor și promovează munca în echipă.

Obiectivul general este acela de a dezvolta o rețea națională care să cuprindă Case ale Corpului Didactic și Centre Județene de Excelență.

Elevii care au participat sunt din clasa a III-a și până în clasa a X-a din școlile și Centrele de Excelență înscrise în proiect.

Festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă pentru fiecare categorie de vârstă sunt câte două secțiuni: Lucrări în limba română și Lucrări în limbi moderne: franceză, engleză, germană.

La Gala Laureaților, desfășurată la Biblioteca Județeană Astra, în 27 și 28 octombrie 2023, au participat 75 de elevi, însoțiți de 44 de profesori coordonatori și reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Evenimentul a fost susținut de instituțiile partenere - Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Asociația ECCE Educația, Complexul Național Muzeal Astra Sibiu și a fost organizat cu sprijinul sponsorilor: Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA (sponsor principal), Foraje, precum și cu implicarea unor părinți ai elevilor care participă la activitățile organizate de Centrul Județean de Excelență Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus