Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Premierul Ciolacu, fost patron de patiserie: Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul, să dai şi salariile la timp, taxele aferente statului....

Premierul Ciolacu, fost patron de patiserie: Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul, să dai şi salariile la timp, taxele aferente statului....

Invitat să vorbească la Topul național al firmelor private din România, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre experiența sa de „mic antreprenor”. Înainte de a ajunge mare lider politic, Ciolacu a avut o patiserie în Buzău: Lucia Com 94 SRL.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că a fost mic întreprinzător "într-o perioadă destul de haotică" şi ştie ce înseamnă nopţi nedormite "gândindu-te cum să plăteşti creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp cu toate taxele aferente statului", relatează Agerpres.

"Stimaţi antreprenori, vă cer acum să fim împreună pentru a construi o Românie corectă, o Românie ordonată, o ţară care să fie corectă cu toţi contribuabilii săi, să fie corectă cu cei care şi-au sacrificat timpul petrecut cu familia, energia şi sănătatea pentru a construi companii solide care produc româneşte. Şi eu am fost mic întreprinzător într-o perioadă destul de haotică. Şi eu am făcut credit la bancă cu o dobândă de 158%. Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp cu toate taxele aferente statului. În mine, în acest Guvern şi în această coaliţie veţi avea un aliat. În primul rând vom continua să alocăm în economia României cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi le poate permite statul român", a spus Ciolacu la cea de-a XXXI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România.

El a menţionat că reprezentanţii coaliţiei vor face tot posibilul pentru a-i avantaja pe producătorii români atunci când vine vorba de finanţare, ajutoare, garanţii şi scheme de sprijin acordate de statul român.

"Ştiu că în sală sunt sute de producători de-ai noştri, naţionali, regionali sau locali. Vă spun cât se poate de sincer, vreau să ajut din toate puterile mele, sunt gata să merg în toate judeţele ţării pentru a susţine firme mici şi mijlocii din toate domeniile, aşa cum voi folosi orice ocazie ca să îi îndemn pe toţi românii să cumpere româneşte. Sunt ferm convins că doar prin productivism şi patriotism economic putem dezvolta această ţară. În acelaşi timp, vă chem să construim împreună o ţară ordonată, o ţară în care regulile sunt respectate de toată lumea. În care cei ce îşi plătesc cinstit taxele, lună de lună, să nu se simtă umiliţi de aşa-zişii şmecherii care fac averi uriaşe, peste noapte, din evaziune fiscală. Este nedrept ca marea majoritate a firmelor româneşti să se chinuie pentru a respecta cu sfinţenie data de 25 a fiecărei luni, dar în acelaşi timp statul român să tolereze găştile care drenează TVA-ul sau alte taxe datorate bugetului", a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că Fiscul este cel care trebuie să se reorganizeze şi să lupte, în mod real, împotriva evaziunii, iar digitalizarea de care se tot vorbeşte de ani de zile "trebuie să devină realitate".

După cum a relatat anul trecut Libertatea, premierul Marcel Ciolacu a intrat în lumea afacerilor prin intermediul unei patiserii „minune”. În sensul că, în 2015, patiseria Lucia din Buzău a generat un profit de peste 1,3 milioane de lei, dublul cifrei de afaceri din acel an (situație explicabilă prin vânzarea vreunor active ale societății).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 5 luni

Nu toate mustele fac miere. George Copos a inceput afacerile ca paton la o gogoserie pana ajunge miliardar in euro.
Raspunde

Adrian

Acum 5 luni

a-ti lovit exact in micii antreprenori romani cu noile masuri si faulati exact capitalul romanesc Mie mi-a crescut de 3 ori ( 300% ),impozitul pe venit peste noapte...ma paste falimentul...iar voi nu o sa incasati mai multi bani ca sa faceti burta mare cu pensii speciale
Raspunde

Vasile

Acum 5 luni

Adrianei, ati, se scrie aici împreunat! Chestie de clasa I! La subiect: cui îi pasă! Nu vedeți că pensiile speciale sunt " sfinte"? Iar cele spuse de guvernanți sunt praf in ochi! Tot " pălmașii "plătesc după ce aceia de la putere au dat, in special pentru " ai lor" tot felul de privilegii intr- un dezmăț total iar acum încearcă, așa ca întotdeauna , să scoată basmaua curata pe spinarea noastră! Rușine!
Raspunde

Valjan

Acum 5 luni

Ciolacule tie si alor tai din PSD va doresc tot raul din lume pentru ca a-ti distrus micii intreprinzatori din Romania. O sa vina alegerile si o sa luati din nou *** asa cum meritati. Ciolacu, toata viata ai fost o lipitoare la stat, tu si majoritatea celor din jurul tau si creierul tau atrofiat nu concepe si nu intelege ca un privat se zbate zi si noapte sa reziste. Esti un **** si asa vei ramane. PSD ul este un jeg si asa o sa ramana.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus