Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Muzeul Brukenthal pregătește peste 100 de evenimente culturale în 2024: la sediile din Sibiu vor fi organizate mai mult de 50 de expoziții

Muzeul Brukenthal pregătește peste 100 de evenimente culturale în 2024: la sediile din Sibiu vor fi organizate mai mult de 50 de expoziții

Administrația Muzeului Național brukenthal anunță că a fost aprobat planul evenimentelor culturale care vor fi organizate în anul 2024. În total, este vorba de peste 100 de evenimente.

Majoritatea evenimentelor din anul următor vor fi expoziții. Directorul interimar al instituției a transmis planul cultural, expozițional și științific al Muzeului Național Brukenthal pentru anul 2024 conține și câteva premiere, dar pe care le va anunța mai târziu.

„Comisia internă a Muzeului a analizat proiectele expoziționale depuse și pentru anul viitor avem peste 50 de expoziții la sediile muzeelor noastre din Sibiu. De la expoziții cu lucrări din patrimoniu până la expoziții de artă contemporană. Vom avea expoziții de artă, istorie, istorie naturală, cinegetic, cartografie, medalii, piese de tezaur dar și colaborări externe și noile piese din donațiile recente. Pe lângă aceste expoziții vom avea și evenimente conexe cum ar fi concerte, lansări de carte, simpozioane, conferințe și alte activități. Un rol important îl vom acorda cercetării patrimoniului instituției noastre și a SCAF - Festivalului Internațional de Artă Contemporană. De asemenea continuăm seria Axele Culturale Brukenthal care au fost dezvoltată și vom avea colaborări cu muzee din țară și străinătate și colecționari privați. De asemenea vom avea un sezon expozițional în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu - FITS. În momentul de față Muzeul Național Brukenthal are cele mai multe contracte de parteneriat și expoziții în țara noastră. De la Iași la Oradea, de la Cluj Napoca la Suceava, Baia Mare, Bistrița, Slatina, Vaslui, București, Bușteni, Muzeul Național Brukenthal este prezent. Este un lucru care presupune un anumit efort dar este o datorie și o misiune la care ne-am obligat. Așadar anul 2024 are semne foarte bune! Vom avea câteva surprize spectaculoase ce vor rezulta din diferite colaborări dar și a unor expoziții ce vor fi realizate în premieră în țara noastră”, a transmis Alexandru Constantin Chituță.

Foto: Facebook.com/MNB

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Felicitari! Semne bune anul 2024 are!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus