Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Salariul minim din Construcții și Agricultură a fost majorat

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Salariul minim din Construcții și Agricultură a fost majorat

Guvernul a aprobat creșterea salariilor minime din sectoarele Construcții și Agricultură, onorându-și, astfel, angajamentul ca niciun salariu net din aceste două sectoare să nu scadă sub nivelul minim care exista anterior eliminării scutirii de la plata CASS. Peste 400.000 de oameni vor beneficia de această măsură.

Salariul minim brut din Construcții crește de la 4.000 de lei, la 4.582 de lei, menținându-se același nivel al salariului minim net, de 3.150 de lei, care era în vigoare înainte de eliminarea facilității de scutire de la plata CASS.

Salariul minim brut din Agricultură și Industria Alimentară crește de la 3.000 de lei, la 3.436 de lei, menținându-se nivelul salariului minim net de 2.362 de lei, în vigoare înainte de eliminarea facilității de scutire de la plata CASS.

Având în vedere importanța acestor două sectoare pentru creșterea economică, Guvernul a menținut unele facilități care permit angajatorilor să-și păstreze forța de muncă. Astfel, se acordă o scutire de la plata impozitului pe venit în valoare de 10% pentru cei care au salarii sub 10.000 de lei, iar cota de CAS este redusă cu 3,75 puncte procentuale (echivalentul contribuției transferate în Pilonul II).

Așadar, salariații din sectorul Construcții și Agricultură vor continua să beneficieze de venituri nete mai mari față de angajații din alte sectoare ale economiei, cu același salariu brut.

 

Deputat Bogdan Trif,

Președintele Organizației Municipale PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus