Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Coji de semințe și gumă de mestecat în autobuz. Tursib: Din păcate, unii dintre călători nu înțeleg...

Coji de semințe și gumă de mestecat în autobuz. Tursib: Din păcate, unii dintre călători nu înțeleg...

Un sibian a semnalat public la jumătatea acestei săptămâni mizeria întâlnită într-un autobuz din oraș. Mașina circula pe traseul 5, care leagă Gara de cartierul Valea Aurie, în zona locurilor din spate fiind coji de semințe pe scaune și gumă de mestecat lipită de uși.

De asemenea, podeaua autobuzului prezenta urme de alimente și murdărie întărită.

mizerie tursib

Reporterul Turnul Sfatului a arătat fotografiile reprezentanților Tursib, solicitându-le un punct de vedere. În primul rând aceștia precizează toate autobuzele sunt curățate și igienizate zilnic, cu produse profesionale. Astfel, mizeria semnalată nu putea să provină decât de la un călător, pe traseu.

”Toate autobuzele societăţii sunt igienizate complet o dată pe lună de către o firmă specializată în acest sens. Procesul de igienizare acoperă spălarea tuturor componentelor salonului, inclusiv scaunele.

De asemenea, ele sunt igienizate de către personalul propriu ori de câte ori este nevoie, la retragerea la garaj.

Curăţenia se efectuează folosind produse profesionale, la care am adăugat în această perioadă şi dezinfectanţi, pentru a diminua puterea de răspândire a viruşilor. Echipele de curățenie (proprii şi externe) igienizează și dezinfectează autobuzele atât pe timpul nopţii, cât şi în timpul zilei, atunci când maşinile se întorc în autobază. Soluţiile de dezinfectare cu acţiune rapidă se aplică pe suprafețele de contact (barele de susținere, validatoarele, marginile scaunelor, etc.).

Procedurile interne Tursib presupun ca igienizarea fiecărui autobuz să se facă atât la intrarea pe traseu, cât şi la capetele de linii, unde şoferii au obligaţia de a mătura interiorul salonului de călători dacă timpul de staţionare le permite”, au explicat oficialii companiei de transport în comun a Sibiului.

În plus față de cele prezentate mai sus, reprezentanții Tursib spun că au făcut numeroase apeluri la adresa călătorilor să respecte curățenia și regulamentul de călătorie, însă nu toți înțeleg.

”Cu toate acestea, din păcate, unii dintre călători, ȋn ciuda apelurilor repetate pe care le-am făcut inclusiv prin intermediul publicaţiei dvs., nu ȋnţeleg faptul că menţinerea curăţeniei ȋn mijloacele de transport nu se poate face fără implicarea fiecărui călător.

Compania de transport local depune toate eforturile pentru a asigura călătorilor condiţii cȃt mai bune de transport, însă facem din nou apel la sprijinul utilizatorilor transportului public ȋn privinţa menţinerii curăţeniei ȋn mijloacele de transport din Sibiu”, au concluzionat oficialii Tursib.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Newman

Acum 1 lună

Civilizatia se face cu lege si sanctiuni.Vezi republica franceza cu ghilotina in piata,sau anglia cu deportarea in australia , sau spania cu rugul in piata.Noi asteptam comportament civilizat de la o populatie analfabeta si needucata in familie.Este pierdere de vreme si de bunuri pe care o sa le distruga acesti indivizi.
Raspunde

Badea Bălan

Acum 4 săptămâni

Până la venirea Habsburgilor in minunatul Hermannstadt se practica arderea pe rug...,, procesul vrăjitoarelor " Civilizația au adus-o in Transilvania imperiul Austro-ungar ... pădure fără uscături nu există
Raspunde

Lecso

Acum 4 săptămâni

Va invit sa va plimbati printre aleile Sibiului, sa vedeti ce gasiti acolo. Aceeasi mizerie: doze, sticle, ambalaje, seminteeee si scuipaturi. Ce reflecta aceasta imagine? Nivelul de educatie al locuitorilor din acest minunat oras!
Raspunde

Xcbv

Acum 3 săptămâni

as intreba pe cei de la Tursib: camerele alea din autobuze cu care se laudau si erau foarte importante in procesul de achizitie ca sa filmeze calatorii si actele de vandalism (inclusiv cele descrise aici) nu sunt functionale? sunt doar de forma ca oricum nu se doreste a fi functionale? nu mai zic ca vocea care prezinta statiile din toate autobuzele abia se aude daca stai cu urechile ciulite deci este degeaba... trebuie amenzi si publicitate acestor specimene certate cu civilizatia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus