Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

FC Hermannstadt – CFR Cluj: Își vor regăsi jucătorii lui Măldărășanu motivația?

FC Hermannstadt – CFR Cluj: Își vor regăsi jucătorii lui Măldărășanu motivația?

Pe hârtie, FC Hermannstadt stă bine spre foarte bine. Locul 5 în campionat, poziție de play-off, joacă pe unul dintre cele mai moderne și frumoase stadioane din țară, are o medie a spectatorilor care stârnește invidia până și unor cluburi cu tradiție și, poate cel mai important, echipa are stabilitate, continuitate în zona managerială. Cu toate acestea, oricine a mers măcar o dată să o vadă pe FC Hermannstadt jucând rămâne cu senzația că se poate mai mult. Uneori jucătorii lui Măldărășanu dau senzația că nu se ridică la înălțimea așteptărilor.

Rezultatele din această ediție a Superligii sunt fluctuante și nu toate pot fi puse pe seama arbitrilor. Egalul de la Galați, venit după victoria debordantă cu Dinamo, este cel mai bun exemplu. Împinși de la spate de suporteri, ambiționați de greutatea numelui ”Dinamo”, fotbaliștii Sibiului au stabilit în meciul de acum aproape două săptămâni un standard pe care tot ei vor trebui să-l respecte. Ceea ce nu s-a întâmplat deloc în partida de la Galați, unde viteza jocului, atitudinea celor de pe gazon și implicarea în meci a fost deficitară. Și nu poate fi pusă pe seama oboselii, echipa deplasându-se pe malul Dunării cu două zile înainte .

Marius Măldărășanu a fost elegant și a mutat atenția de la atitudinea jucătorilor la cea a arbitrilor.

”Am revăzut meciul și consider că a fost un joc periculos al atacantului de la Oțelul. În general se judecă și intensitatea. Sebi Colțescu arată șase metri, apoi duce mâna spre puncul cu var. O greșeală care ne-a făcut să nu luăm două puncte. De data asta am vrut să vorbesc. E punctul meu de vedere ca antrenor.

Avem gol valabil cu Petrolul, arbitrul merge la VAR, își schimbă decizia pe niște reluări neconcludente. Nu vreau să ne pitim în spatele greșelilor de arbitraj. Au fost meciuri în care am jucat bine și am pierdut puncte. Îl apreciez pe Sebi Colțescu. Este un arbitru care dacă vrea ca un meci să se termine 3-3, se termină 3-3. Aici, cine vrea să înțeleag ceea ce spun, înțelege.

Patronii fac eforturi mari, suntem un club în insolvență. În Liga 2 sunt echipe care nu au drept de promovare. Nu se înghesuie nimeni să vină la fotbal. S-a spus că jucătorii nu au avut atitudine la acest meci. Publicul nu are cum să știe. În dimineața jocului cu Dinamo, mulți jucători bolnavi.

Am câștigat acel meci. Stoica nu mai putea respira. Unii cu probleme, alții au plecat acasă, unii izolați. Antrenamentele au fost unele lejere. La Galați, atât s-a putut. Jucătorii ăștia merită mai mult. Nu suntem Real Madrid, dar avem un parcurs bun. Cam asta este”, a spus Marius Măldărășanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Această atitudine a lui Marius Măldărășanu l-a făcut să fie atât de apreciat la Sibiu, atât de suporteri, dar mai ales de jucători. Ceea ce, din păcate, nu se poate spune despre președintele Dani Coman, care nu a ieșit public să-și susțină și motiveze echipa. Dimpotrivă Coman a anunțat public că nu are ce reproșa arbitrajului de la Galați, în ciuda penalty-ului controversat în minutul 88. Cineva să îi spună că poți fi politic corect și în același timp să îți aperi echipa pe care o reprezinți.

Revenind la meciul cu CFR Cluj, titularii lui FC Hermannstadt au obligația de arăta o altă atitudine luni. Au avut timp de odihnă, joacă acasă, sunt cu toate salariile și primele la zi, nu există nicio scuză să nu se lupte pentru fiecare minge, să alerge mai mult decât adversarul și să fie 100% concentrați la meci. În ultima vreme au cam rămas datori...

FC Hermannstadt – CFR Cluj este programat luni, de la ora 21:00. Detalii despre bilete găsiți aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3789

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 5 luni

Ce-i cu atacurile astea dubioase anti Hermannstadt? Cu "atitudinea"? Atitudinea e foarte buna, nu mai vorbiti aiurea. 2 infrangeri in 14 meciuri de campionat arata o atitudine de invidiat. Asta e, dsca s-a intamplat sa fie majoritatea egaluri...se pare ca e in general un tur de campionat cu multe egaluri. Nu avem un lot de o valoare imensa, ca sa ti se para ca nu au atitudine mai slaba comparativ cu ce ar putea. Iar meciul cu Dinamo...sa fim seriosi, Dinamo e o echipa foarte slaba, nici nu au trebuit sa se onoseasca, din minutul 65 antrenorul a bagat toate rezervele pe care a putut sa le bage pentru a odihni jucatorii in forma. "Greutatea numelui"...hahaha. Azi joaca cu un nume greu, probabil cel mai greu din ultimii 15 ani din Romania. Si atacurile impotriva lui Coman de cine sunt sustinute? De echipe care vor sa-l ia? Aloo, Turnu Sfatului, tineti cu Sibiul, nu-l atacati. Faceti treaba strainilor cu articole de genul asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus