Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

FC Hermannstadt a obținut victoria în duelul cu CFR Cluj și urcă pe locul 4 în campionat

FC Hermannstadt a obținut victoria în duelul cu CFR Cluj și urcă pe locul 4 în campionat

FC Hermannstadt și CFR Cluj închid etapa cu numărul 15 din campionatul național de fotbal. Partida a început la ora 21:00 pe Stadionul Municipal din Sibiu. În ziua partidei, oficialii clubului au anunțat că la începutul lunii decembrie va fi inaugurat Fan Shop-ul FCH.

ACTUALIZARE 22:55 Meciul s-a încheiat cu victoria sibienilor de la FC Hermannstadt. 1:0. Astfel, echipa antrenată de Marius Măldărășanu urcă pe locul 4 în clasament. Sibienii au reușit să joace mai bine în repriza a doua și să-și păstreze avantajul din minutul 61.

ACTUALIZARE 22:21 GOOOL 1:0 În minutul 60 CFR face o triplă schimbare, iar sibienii deschid imediat scorul. Cristian Neguț a primit mingea în marginea careului și a trimis mingea în vinclul porții adverse.

ACTUALIZARE 21:51 La pauză, scorul este egal 0:0. Sibienii au început bine prima repriză, iar cea mai mare ocazie au avut-o la mijlocul acesteia, când mingea a fost trimisă în bară din corner. În a doua partea a reprizei, clujenii au fost mai prezenți în teren, dar doar din punctul de vedere al posesiei balonului, nu și cel al ocaziilor create. Totuși, spre finalul reprizei clujenii au fost aproape de a deschide scorul dintr-un șut din marginea careului.

Fotografie principală: Adrian Bugariu

ACTUALIZARE 21:02 Ambasadorul Sibiului

Adrian Văsâi, care a pregătit generația de jucători născuți în anul 2003 timp de aproape 5 ani, reușind în premieră o calificare la un turneu final de Campionat European U19, a dat startul simbolic al acestei partide. Aceasta a fost a doua prezență a tricolorilor la EURO, la acest nivel de vârstă, după cea din 2011, când România a participat din postura de țară gazdă. Adrian Văsâi este astfel unul dintre cei mai importanți antrenori de juniori din România din ultimii 20 de ani, fiind ultimul care a calificat o națională de juniori la o întrecere continentală. Ca antrenor, Adrian Văsâi a mai reuşit o calificare în sferturile Cupei României cu IS Câmpia Turzii (2003) şi o promovare în Liga I cu Liberty Oradea (2006).

Adrian Văsâi a devenit Ambasadorul Sibiului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ambele echipe vin după meciuri importante fără înfrângere. Ultima înfrângere a sibienilor a fost la începutul lunii august, când au cedat 0-1, în deplasare, în fața Universității Craiova. Au urmat 13 meciuri în care FC Hermannstadt nu a pierdut, cele mai multe dueluri încheindu-se la egalitate. Echipa antrenată de Marius măldărășanu se află în acest moment pe locul 7 în clasament, cu 20 de puncte, în spatele Farul Cnostanța și Petrolul Ploiești care au câte 21 de puncte.

De partea cealaltă, CFR Cluj nu au mai suferit un eșec de șapte partide consecutive; ultima înfrângere fiind 1-3, din deplasare, cu Rapid București. În acest moment, clujenii se află pe locul 2 în clasament, cu 30 de puncte în spatele liderului de dinaintea partidei FCSB, care are 31 de puncte.

Echipa CFR Cluj este antrenată de Andrea Mandorlini, iar în cazul unei victorii vor urca pe primul loc în clasament. În cazul unui succes al sibienilor, aceștia vor urca pe locul al 4-lea. Înaintea acestui meci, antrenorul FC Hermannstadt a spus că un rezultat pozitiv ar ajuta echipa să rămână pe poziție de play off în campionat înaintea pauzei de iarnă.

Până acum, FC Hermannstadt și CFR Cluj s-au întâlnit de opt ori în meciuri directe: de cinci ori au câștigat clujenii, iar o dată sibienii. O partidă s-a încheiat la egalitate. Ultima întâlnire a fost în cadrul unui meci de pregătire din luna august, încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea CFR.

CFR Cluj a fost de opt ori campioana României la fotbal, câștigând ultimele cinci ediții, 2018-2022, în timp ce în 2023 a cedat titlul cu un punct constănțenilor de la Farul.

Astăzi, înainte de meci, într-o conferință de presă, conducerea clubului a anunțat că la începutul lunii decembrie va fi inaugurat în premieră Fan Shop-ul FCH. Acesta urmează să fie amenajat în magazinul Decathlon Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2403

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Mircea

Acum 5 luni

O echipă de provincie fără
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus