Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Un restaurant din Sibiu anunță reduceri pentru clienții care plătesc cash. „Ca să nu mai facă statul ce vrea cu noi”

Un restaurant din Sibiu anunță reduceri pentru clienții care plătesc cash. „Ca să nu mai facă statul ce vrea cu noi”

În contextul discuțiilor privind limitarea plăților cash, propunere făcută de ANAF, Seafood Journal, un restaurant din Sibiu, anunță că toți clienții care vor plăti numerar vor avea o reducere de 2% la produsele comandate.

Reprezentanții restaurantului situat pe Nicolae Bălcescu, la numărul 33, anunță că măsura va fi aplicată începând de marți, 7 noiembrie, și că decizia vine din dorința de a descuraja plata cu cardul și de a încuraja și alți antreprenori sibieni să le urmeze exemplul. 

„Am decis acest lucru pentru că tot mai multe plăți se fac cu cardul în ultimul timp. Nu mai poți să plătești angajații care sunt și ei foarte puțini, angajații vor cash, nu vor plăți cu cardul, acesta ar fi și unul dintre motive. Încercăm să încurajăm oamenii să vină în ajutorul nostru ca să nu mai facă statul tot ce vrea cu noi. Sunt prea multe condiții și ne pune la zid încet încet. Doi la sută nu cred că este o metodă de a atrage clienții, dar am ceva în cap și urmează și o reducere mai mare să ajute mult mai mult clientul și să vadă lumea. O să fac probabil astăzi o reducere de 10%, să înceapă și ceilalți antreprenori să facă acest lucru. Am văzut că foarte multe lume a început să distribuie anunțul nostru, măcar să vedem că lumea face ceva, să nu fim chiar cum ne vor ei”, a spus un reprezentant al restaurantului pentru Turnul Sfatului. 

Context

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că în prima şedinţă de Guvern va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de plățile cash.

"Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători şi de oamenii simpli, fără excepţie. În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu aceştia, cât şi cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar. Şi mi-au spus anumite lucruri de bun simţ legate de măsurile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash. Aceşti oameni nu sunt evazionişti, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această ţară! Prin urmare, în prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcţie greşită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Citește și: Ciolacu despre limitarea plăţilor cash la 5.000 de lei: Măi mincinoşilor, (...) cine interzice cash-ul? Cine intră în casă la om să-l întrebe ce cash are? Treaba lui!

Sursă foto: Seafood Journal/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

25 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

P

Acum 5 luni

Frumos, dar nu cred ca este legal...
Raspunde

Sibian

Acum 5 luni

Bravo!
Raspunde

Sa nu uitam de CONSTITUTIA ROMANIEI !

Acum 5 luni

f. tare ideea restaurantului! Bravo lor, e doar un pas mic, dar e ceva. Pentru ca romanii in general nu prea au idee ce libertati au (garantate de Constitutie) si accepta prea usor, ca oile, sa li se reteze drepturile - in cazul asta pentru impotenta statului de a colecta taxele si reduce evaziunea fiscala. CONSTITUTIA ROMANIEI "ART. 44 Dreptul de proprietate privată: (8) Averea dobandită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobandirii se prezumă." Fiecare cetatean are dreptul si libertatea sa dispuna asa cum vrea el, de averea lui nu cum ii cade mai bine lui ciorlacu si bancilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 5 luni

Spui numai bălării. Proprietatea îți este garantată, fiindcă nu îți ia nimeni banii. Doar că trebuie să-i folosești prin cont bancar.

Raspunde

@HBomb

Acum 5 luni

te contrazici - e garantata dar in anumite conditii zici ? cum e proprietatea garantata daca ti-e blocata si nu o poti folosi decat in limitele impuse de ciolacu si apoi in conditiile /programul si comisioanele bancilor ? min. 1% din avere e luata automat de banci. Brusc toti cei 21 mil. de romani sunt din start evazionisti si trebuie controlati strict.

Raspunde

FB

Acum 5 luni

De fapt vreți plăți cash ca să lase clienții bacșiș, voi să plătiți ospătarii pe minim
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

O MARE PROSTIE sau sunt EVAZIONISTI...cati clienti aveau ei care comandau de 5000 ron / zi...???!!!
Raspunde

Dani

Acum 5 luni

Păi bine, îmi faceți reducere de 2% ca să mă încurajați să retrag banii din ATM unde banca îmi percepe comision. Carevasăzică renunțați voi la profit în favoarea băncilor ? N-ați prea gândit-o pe asta, așa-i ? Și nu, nu toate băncile de Sibiu au comision 0 la retragere numerar, în special când vorbim de ATM-ul altei bănci.
Raspunde

Dino

Acum 5 luni

Nu ai comision când îți retragi banii din ATM, despre ce vorbim.. Nu mai vb aiurea
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 5 luni

Jos pălăria! Mai mișcă și poporul român.
Raspunde

Muresan

Acum 5 luni

Vin si eu, dar nu-mi dati caracatia, ca nu-s asa de sofisticat! Mai degraba un muschi de vita sau muschi de porc impabnat!
Raspunde

Dan

Acum 5 luni

La plata cash pot sa nu dea bon, deci TVA le ramane, impozitul pe care l-ar fi datorat nu se plateste. Bani la negru mai pe romaneste
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 5 luni

Mereu am spus că Sibiul este centrul inteligenței!
Raspunde

Pop

Acum 5 luni

Cand platesti la negru, ai nevoie de cash. Si daca uiti sa dai bonul ti-a ramas si TVAul tot tie. Eu nu am mai scos cash de 3 saptamani, 95% din plati le fac cu cardul. Secolul 21 baieti si fete.

Raspunde

@Pop

Acum 5 luni

Tine-o tot așa că ai sa ajungi bine!

Raspunde

Catalin

Acum 5 luni

Saraci domn patron ii e frica ca vinde x6-ele luat din evaziune fiscala. Lasa totul cu cardul sa nu mai faca unii pe smecherii.

Raspunde

@Pop

Acum 5 luni

Mare destept mai esti, de secol 21. Plateste cu cardul sa se scalde in bani bancherii. Din cauza unei generatii de inculti o sa ajungem in prapastie
Raspunde

JohnnyBravo

Acum 5 luni

Incult (financiar) esti tu. Banii cash sunt cei mai scumpi. De unde iei cash(in mod legal) desteptule ? Nu tot de la banca, care iti comisioneaza tot mai mult depunerile/retragerile de cash (si nu ca ar avea ceva cu tine dar au costuri tot mai mari pentru a tine banii aia : spatiu de depozitare in conditii controlate de umiditate si temperatura, paza pentru safe-uri, paza & transport dintr-o parte in alta , salariu angajati la ghiseu etc ...) ? Macar vazand ca in tarile nordice (care sunt etalon de civilizatie) cash-ul devine o raritate, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a vorbi aiurea.

Raspunde

@Pop

Acum 5 luni

Cum naiba sa fie cash-ul cel mai scum? Pentru retrageri de numerar, persoane fizice, comisionul este zero! Cu fiecare tranzactie cu cardul banca isi ia un comision, fie de la tine, fie de la cine cumperi. Tarile nordice etalon de civilizatie? Tu habar nu ai ce se intampla in Suedia, nu de acum, de multi ani. Mai e un destept pe aici care zice ca daca ai cash esti jefuit. Cele mai mari jafuri se fac cu cardurile, nu cu cash. Iar daca iti fura card-ul sau il pierzi atunci sa vezi probleme
Raspunde

Ion de la raion

Acum 5 luni

Nu prea am cash la mine, prefer plata cu cardul. Sincer nu am inteles de unde acest scandal cu plata cash. Cash-ul vine cu riscuri, jafuri, rest, limita...... Este drept ca statul isi bate joc de taxele noastre dar nu cred ca un om obisnuit plateste peste 5000 ron pe un serviciu/produs... Apoi, fiecare ar trebui sa isi asume consecintele faptelor sale si in avest caz nu vad de ce un angajat ar refuza plata salariului in cont...
Raspunde

No Name

Acum 5 luni

Sa fim realisti, il folosesti pentru ca ai comisione mici, garanteaza-mi te rog ca bancile vor pastra comisioanele si dupa astfel de legi! Da, suma ti se pare mare (5000 ron mai apoi 2500 ron peste un an cred) dar ce te faci daca vine banca si spune ca la plati mai mari de 5000 de lei comisionul este de 1%. Ti-ai taiat craca cu legea ca nu mai ai voie sa folosesti cash-ul! Daca tot dai lege sa obligi folosirea cardului, obliga prin lege si valoarea comisionului!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 5 luni

Cash-ul raspandeste bolile infectocontagioase in restaurante.

Raspunde

Alex

Acum 5 luni

Vreau sa fiu lasat sa imi cheltuiesc banii asa cum cred eu ! Nu vreau sa fiu cotizantul fortat al bancilor , nu este in interesul meu . Am dreptul de a decide ce si cand platesc cu cash sau cu cardul nu doar ce/cand mi se da voie ! O mobila de dormitor sau bucatarie sare instant de 5000 de lei . Eu vreau sa decid cum fac plata , cash sau card !
Raspunde

Gigi

Acum 5 luni

Din pacate, conform legii actuale, reducerile pentru plata cash sunt interzise.
Raspunde

MadMax

Acum 5 luni

Plafon de plată în numerar: Franța 1000€ cei peste cu cardul Spania 2500€ cei peste cu cardul Italia 2999€ cei peste cu cardul Germania nu există plafon der tot ce trece de 10.000€ trebuie să vă lăsați identificat de firma respectivă și firma este obligată să stocheze informațiile in legătură cu tranzacția efectuată. La nivel european nu există nici o reglementare in legătură cu plafoanele in legătură cu plata in numerar. Pe scurt fiecare țară face cum vrea, deci România și celelalte țări care restricționează cash-ul sunt niște țări bananiere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus