Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Din 12 noiembrie CAS sistează plățile către spitale și furnizori. A noua zi de protest

Din 12 noiembrie CAS sistează plățile către spitale și furnizori. A noua zi de protest

Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate au intrat în cea de-a noua zi de protest. În ciuda frigului de afară aceștia sunt determinați să stea două ore în fața instituției afișând pancarte prin care își exprimă nemulțumirile. Protestul este la nivel național și pe o perioadă nedeterminată. Dacă autoritățile naționale nu reacționează, din 12 noiembrie Casele de Asigurări de Sănătate vor sista plățile către furnizori și spitale. 

„Nu ne ignorați! Noi nu vrem să vă ignorăm”, „Vrem salarii decente”. „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu care au ieșit și astăzi în stradă.

Toți angajații sunt chiar în aceste momente în fața instituției pentru a-și susține cauza. Protestul lor a început în data de 2 noiembrie prin refuzul angajaților de a mai răspunde fizic celor care aveau nevoie de serviciile instituției. În 7 noiembrie au ieșit pentru prima dată, iar de atunci în fiecare zi aceștia sunt în fața instituției timp de două ore, de la 10.00 la 12.00.

Citește și: Sibienii nu mai primesc trimiteri de la medic, iar angajații Spitalului Județean riscă să rămână fără salarii. Protestul de la CAS intră în a opta zi

De protestul angajaților CAS sunt afectați asigurații, furnizorii, dar și agenții economici. Aceștia sunt anunțați să, în afară de urgența nu se va mai opera nicio altă activitate. De asemenea, dacă autoritățile naționale nu vor reacționa la protestul lor, din 12 noiembrie au anunțat că se vor sista plățile către spitale și furnizorii de servicii.  

Protestele angajaţilor din CNAS, CASMB, OPSNAJ şi CAS sunt susţinute de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată la Blocul Naţional Sindical (BNS).

Sindicaliştii susţin că decizia de a protesta pe o perioadă nedeterminată survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, au constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majore pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii, însă sunt găsite „soluţii satisfăcătoare şi imediate” pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi.

BNS: Angajaţii de la Asigurările de Sănătate sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii din 12 noiembrie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Xxx

Acum 6 luni

Eu tot nu inteleg cum p... sisteaza ei platile si creeaza astfel o gramada de probleme???? Da ce s banii lor????? Toti angajatii platesc aceste contributii si daca acum are unul o problema nu si o poate rezolva....pe banii lui platiti lunar zeci de ani pt ca niste*** s au facut stapini pe acesti bani!!! La atita digitalizare cit exista in ziua de azi aceste...case sint total anacronice! Si salariile ( mici sau mari)acestor **** sint platite tot din banii celor care cotizeaza ! Trebuie gasita o formula si desfintate aceste adunaturi de taietori de frunze la ciini! Auzi...nu deconteaza!!! Cine s *** astia??? Nu le convin conditiile de munca sa plece! Cred ca unul nu i in stare sa faca fata in mediul privat! Auzi la ei...nu deconteaza!

Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Guvernatorul nu le mai tipareste lei fara valoare. Spagile functionale, zborurile prezidentiale si pensiile speciale au prioritate si daca mai ramane ceva, impart la fraieri.

Raspunde

Monica

Acum 6 luni

Nu le este rușine? Noi plătim bani lunar pentru cei din spitale și policlinici care ne rezolva problemele de sănătate. Nu plătim in nici un caz pentru birocrații de la casele de sănătate care stau cu fundul pe scaun și nu avem nevoie de ei să ne gestioneze banii. Până acum ceva ani gestionarea banilor noștri pentru sănătate era făcută direct de către Ministerul sănătății fără să mai existe căpușa asta intermediară și parazită numită casă de sănătate care ne înghite o grămadă de bani pentru salariile lor, pentru întreținerea, modernizarea, încălzirea clădirilor lor și pentru alte cheltuieli inutile.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus