Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Dragoș Patriche, fost lider de sindicat la Aeroportul din Sibiu, acum la Aeroportul din Frankfurt, despre situația AIS: sunt sibieni pe multe aeroporturi din lume, dar nu cred ca i-a oprit nimeni, niciodată, să le ceară un sfat

Dragoș Patriche, fost lider de sindicat la Aeroportul din Sibiu, acum la Aeroportul din Frankfurt, despre situația AIS: sunt sibieni pe multe aeroporturi din lume, dar nu cred ca i-a oprit nimeni, niciodată, să le ceară un sfat

Dragoș Patriche, fostul lider de sindicat al Aeroportului din Sibiu propune administrației județene să facă întâlniri cu cei care pot și vor să ajute Aeroportul din Sibiu să depășească „momentul dificil” în care se află, din cauza reducerii zborurilor. 

După ce a lucrat timp de 11 ani la aeroportul din Sibiu, din luna ianuarie a acestui an, fostul lider de sindicat își desfășoară activitatea pe aeroportul din Frankfurt. 

„Aeroportul este al tuturor sibienilor, nu doar a celor ce îl administrează sau îl conduc.” Aceasta este ideea principală care se desprinde dintr-un email trimis de Patriche pe adresa Turnul Sfatului. 

Citește și Grevă de avertisment la aeroport. „Dacă nu se rezolvă, trecem la grevă generală”

„Vă scriu la un an după ce am fost nevoit să părăsesc Aeroportul din Sibiu, după 11 ani, pe ușa care mi-a fost arătată, nu pe cea meritată. Dar atunci când te iubește Dumnezeu și are un plan cu tine, indiferent de “turbulențele” prin care treci, la final ți se arată curcubeul,” își începe Dragoș Petrache gândurile pe care le transmite sibienilor, încercând să găsească, de la depărtare, soluții pentru aeroportul din Sibiu. 

Redăm mai jos principalele ide pe care fostul lider al sindicatului de pe Aeroportul Sibiu a vrut să le transmită prin intermediul Turnul Sfatului. 

„Din luna ianuarie a acestui an am ajuns sa lucrez pe unul dintre top cinci aeroporturi din Europa. Pe aeroportul din Frankfurt, aeroport cu peste 700 de mișcări pe zi și peste 270 de poziții de parcare și milioane de pasageri lunar. Fac ce știu mai bine, în operațional, coordonez zilnic echipe pentru o bună desfășurare a activităților operaționale a aeronavelor la sol. De la sosire, până la plecare.

„Știu că aeroportul din Sibiu trece prin momente grele, momentan, din toate punctele de vedere și că nu e un moment de mândrie pentru cei ce îl administrează, ba mai mult e o pată neagră pentru următoarea campanie electorală. 

E simplu să te uiți pe programul săptămânal de zboruri și să vezi unde te afli și să evaluezi traiectul pe care se află aeroportul. Din păcate e în picaj de la an, la an.

Aeroportul, ca și altele din țară, face investiții în infrastructură, însă diferența dintre noi și ceilalți e că la noi nu sunt curse, în schimb (vezi Cluj, Iași, Craiova) e justificată construcția de noi terminale. 

Cu siguranță nu ar fi cazul de o nouă petrecere, de ciocniri de pahare, la finalizarea terminalului, ci mai bine, atunci când o să fie plin de pasageri multumiți, în care bunicii pot călători către nepoți sau invers, când sibienii pot călători oriunde în Europa și de acolo mai departe fără să mai facă drumuri la aeroporturile vecine. Atunci s-ar justifica tot ce se întâmplă acum.

Salariile de la Aeroport cred că sunt cele mai mici din oraș și asta pentru că planul celui ce îl conduce nu a dat roade. 

Aviația e un domeniu special, unicat, complex, care se face doar cu specialiști. Însă la AIS au mai rămas încă oameni cărora puterea sau prietenia galbenă le-a încețoșat gândirea și primează, înainte a ceea ce trebuie sa ofere un aeroport.

La Sibiu sunt specialiști în aviatie, dar nu cred ca i-a invitat nimeni la o cafea, (de exemplu domnul Oprișiu Dumitru, de la Cisnădioara, care e o enciclopedie, ș.a. din Sibiu). De asemenea sunt sibieni pe multe aeroporturi din Europa, America, Țările Arabe, dar nu cred ca i-a oprit nimeni, niciodată, să le ceară un sfat. (Cu siguranță au văzut mai multe la viața lor decât cel care îl păstorește, care într-un interviu la începutul anului zicea ca merge în vacanța cu mașina. Atunci de unde viziune?!)

Toți cred că vor binele aeroportului și ar da o mâna de ajutor, dar nu poți bate la uși închise.

Am încredere ca autoritatea tutelară o să facă o astfel de întâlnire a tuturor celor ce pot ajuta aeroportul, pentru a face un bine aeroportului sibian și a găsi soluții să depășească acest moment dificil. 

Momentul dificil nu trece doar cu încă două destinații către Germania,de exemplu, momentul dificil trece atunci când cetățeanul din Sibiu pleacă oriunde cu avionul, și avem pasagerul cu numărul 1.000.000, într-un an. Problema principală nu numărul acurselor sau al destinațiilor, ci lipsa unui plan managerial, sau al unuia existent, dar defectuos.

Cu toții avem soluții și o viziune a ce trebuie să ofere aeroportul din Sibiu.

Sper ca mesajul meu să fie înțeles ca unul de pace și de îndemn la mai bine, pentru ca imediat intrăm în Postul Sfântului Crăciun și doresc ca toți să întâmpinăm acest praznic cu pace sufletească și gânduri mai bune în 2024.

Din acest motiv fur startul și le doresc tututor colegilor de la aeroport, din sindicat, din conducere, din administrație și celor de la CJ ce îl păstoresc, Sărbători binecuvântate și un Crăciun Fericit!”

Citește și Angajații Aeroportului sibian și-au reales liderul de sindicat. ”Mulțumesc colegilor și conducerii Consiliului Județean”

foto arhiva personală 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doru

Acum 2 săptămâni

Ce-a vrut să zică autorul?!

Raspunde

Mutu

Acum 2 săptămâni

Felicitari Dragoș! Ai luat cea mai buna decizie.... Cred că Aeroportul de pregătește de pășunat oi...

Raspunde

K.Samuel

Acum 2 săptămâni

Pai e și ecologic, nu? Scoatem betoanele, punem iarba și lăsăm mioarele sa jubileze. O minunata și armonioasa întoarcere la origini.

Raspunde

Flo

Acum 2 săptămâni

Are dreptate baiatul asta! Aviatia nu e un domeniu unde putem numi directori pe criterii politice, e nevoie de specialisti!

Raspunde

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Dacā rāmânea pe AIS si îi tineau ouāle in mâini cei din conducere, concluziile erau diferite si cu sigurantā mult mai edulcorate.

Raspunde

Birsan

Acum 2 săptămâni

Tipic romanesc, bla bla-uri, lider de sindicat, prin asta ai spus totul, ai muls vaca cât ai putut, iar când s-a terminat laptele ai șters-o, iar acu ne vorbești de D-zeu și de sfintele sărbători.

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios

Raspunde

Ion

Acum 2 săptămâni

Așa e , aviația are nevoie de specialiști, atât în management, cât și în CA. Dar PNL -ul și -a pus oamenii că drept răsplată pentru susținere. O porcărie !

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dorim inchiderea aeroportului Sibiu

Acum 2 săptămâni

Nu are ce cauta un aeroport la 3 km de centrul unui oras. STOP, nu norim astfel de dezvoltati absurde.

Raspunde

Mária

Acum 2 săptămâni

Daca se mai afla la Aeroportul Sibiu dna care s a dus de La Aeroportul Tg Mures va compatimesc dupa ce a reusit aproape sa puna pe butuci aeroportul s a dus La Sibiu sa facasi acolo ce stie mai bine!!!Totul e pe plan politic din pacate! Respect dl ui ca are curaj de a vorbii!!!

Raspunde

Badea Bălan

Acum 2 săptămâni

Planul e deja făcut,nu aruncați informații suplimentare sub preș Justificarea cheltuielilor fără noimă are o țintă Transformarea în aeroport strategic NATO!

Raspunde

Sibian

Acum 2 săptămâni

Nu,e vorba doar de incompetență! Incompetență crasă! "Echipa câștigătoare" este aceeași care și-a însușit muzeul ASTRA și ne-a trimis acasă și care ne aburește cu noul spital!Și nu-i vorba doar de Ryanair! Acum câțiva ani când nu se știa de NATO,Wizzair-ul ne-a luat unul din cele două avioane alocate la SBZ cu zborurile cele mai rentabile și le-a dus la Cluj iar în primăvară a anulat din același motiv zborul de Madrid.Dacă-ti ia găina mamaliga din mână dute acasă și lasă-te de meserie!Ne-am săturat de voi și de faptele voastre;v-am acordat prea multă încredere și ne-ati dezamăgit profund!

Raspunde

Family guy

Acum 1 zi

Ati uitat sa menționați ca lucrează la aeroportul Frankfurt Hahn

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus