Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

Concendieri la Continental AG: se anunță eliminarea mai multor mii de locuri de muncă la nivel mondial. Economii de 400 de milioane de euro

Concendieri la Continental AG: se anunță eliminarea mai multor mii de locuri de muncă la nivel mondial. Economii de 400 de milioane de euro

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG a anunţat luni că va elimina mai multe mii de locuri de muncă la nivel mondial, în cadrul unui plan care îi va permite să realizeze economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025, informează Agerpres, care citează Reuters.

Numărul exact al locurilor de muncă ce urmează a fi eliminate nu a fost încă decis, însă este aşteptat să fie unul de ordinul "miilor", a precizat grupul german într-un comunicat de presă difuzat luni.

Aceste informaţii vin pe fondul articolelor din presă referitoare la planurile Continental vizând o restructurare şi chiar posibile vânzări ale unor activităţi, după ce în luna septembrie directorul general Nikolai Setzer a spus că analizează o posibilă schimbare a proprietarului la divizia ContiTech.

Operaţiunile de bază ale Continental sunt producţia de anvelope, la care se adaugă divizia auto, care produce software, elemente de siguranţă şi tehnologie pentru conducere asistată, precum şi o a treia divizie, denumită ContiTech, care produce tehnologii digitale pentru automobile şi alte sectoare.

Într-un articol publicat duminică, revista germană Manager Magazin susţine că Continental ar putea concedia 5.500 de angajaţi, reprezentând 3% din forţa sa de muncă la nivel global. Peste 1.000 de concedieri vor avea loc la aproximativ 30 de locaţii din Germania, susţine Manager Magazin.

În comunicatul de presă publicat luni, Continental nu a confirmat cifrele vehiculate de Manager Magazin dar a precizat că restructurările avute în vedere se vor concentra pe simplificarea şi eficientizarea structurii administrative printr-o gamă de măsuri care variază de la vânzări şi până la cercertare&dezvoltare şi producţie. Continental va oferi noi informaţii cu prilejul unei reuniuni cu investitorii care va avea loc în data de 4 decembrie.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Romanul

Acum 3 săptămâni

Nu plangeti de mila nemtilor ca ei sunt destepti si au sindicat. Toate concedierile sunt facute cu salarii compensatorii de zeci de mii de euro. In Romania cei care lucreaza la Continental nu au nici un sindicat desi sunt mii de angajati. In caz de concediere in masa vor ramane cu buza umflata. Asadar dragi romani, luptati pt drepturile voastre si faceti sindicat ca sa puteti negocia legitim cu angajatorul. Dar grija mare, a mai incercat cineva sa faca sindicat acum cativa ani si si-a gasit apoi poza la poarta si nu a mai putut intra in firma.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus