Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Președintele Iohannis pleacă din Sibiu în turneul din Africa. Avionul a ajuns pe aeroport de aseară

Președintele Iohannis pleacă din Sibiu în turneul din Africa. Avionul a ajuns pe aeroport de aseară

Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg a aterizat aseară, la ora 18 pe Aeroportul Sibiu, venind dinspre Nisa, și îl așteaptă pe președintele Iohannis pentru a se deplasa în Africa.

Acolo, Klaus Iohannis va vizita Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale.

Călătoria va începe astăzi, însă nu este cunoscută deocamdată ora la care va decola avionul.

Potrivit Boardinpass., Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.

O investigație Recorder arată că unele dintre deplasările în străinătate ale președintelui Klaus Iohannis, ale căror costuri sunt ținute la secret de Administrația Prezidențială, ajung să coste chiar și peste un milion de euro.

Președinția refuză să facă publice costurile, deși este vorba de bani publici. Recorder a consultat specialiști din piață și a aproximat costurile zborurilor, având în vedere detaliile publice ale acestora (locația, ora deplasării, destinația etc) disponibile pe platforme precum FlightRadar24.

Jurnaliștii de la Recorder arată și că președintele României a fost singurul din Uniunea Europeană care a ales să meargă la încoronarea regelui Charles al III-lea cu un avion privat. Costurile zborului, care a avut escală la Sibiu, s-au ridicat la aproximativ 85.000 de euro, conform Recorder.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Semper fur!

Acum 2 săptămâni

Fudul si prost! Cel mai penal presedinte pe care l-a avut Romania!
Raspunde

Sdftgh

Acum 2 săptămâni

isi face acum concediile cat mai poate profita ca apoi se va termina fericirea si toate beneficiile... l-as scuipa in fata de l-as vedea pe strada pe acest om de 2 bani care a mintit intregul popor ce si-a pus speranta in el. RUSINE
Raspunde

Bula

Acum 2 săptămâni

cu 135 cm ?
Raspunde

Emil

Acum 2 săptămâni

Presedintia Romaniei este oorganizatie secretizata ce practica activitati neteroriste cu cheltuieli specifice serviciilor obscure secretizate de nemafiotul Iohannis.
Raspunde

Chirica

Acum 2 săptămâni

Merge in safari? Poate il musca de fund o hiena...
Raspunde

Nu-i meritam!

Acum 2 săptămâni

Propun ca tara sa se sacrifice si sa asigure primei familii a tarii avion asigurat pe viata si all inclusive. Sa se lafaie pe banii nostri, ca atat s-a zdrobit insul pentru noi, atat s-a implicat si d-na insotitoare a turistului, in viata publica, incat merita osanale si statui in p-ta Mare!
Raspunde

CitizenX

Acum 2 săptămâni

Maria sa Klaus va rămâne in istorie ca un președinte inutil si iubitor de lux. Din păcate a reușit sa ne prosteasca proiectând imaginea sasului muncitor si onest. In realitate e un incompetent îngâmfat si care ne-a trădat votul. Sunteți o rușine pentru Sibiu!!
Raspunde

R

Acum 2 săptămâni

Opriti-va bre ! Nu-l mai înjurați ,ați fost atât de prosti încât l-ați votat ,îl aveți. Păcat că suportam tâmpeniile lui SI cei care nu am fost de acord cu alegerea lui.
Raspunde

Gheo

Acum 2 săptămâni

sa dat curent la ferma ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus