Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Evaziune fiscală după ce o firmă ar fi cumpărat produse de peste 2 milioane de lei de la Metro, fără a le înregistra. Percheziții în trei locații

Evaziune fiscală după ce o firmă ar fi cumpărat produse de peste 2 milioane de lei de la Metro, fără a le înregistra. Percheziții în trei locații

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la un posibil caz de evaziune fiscală, după ce o firmă din Sibiu ar fi omis să înregistreze în contabilitate produse în valoare de 2,2 milioane de lei, cauzând un prejudiciu de peste 218.000 de lei la buget, anunță Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii au declanșat urmărirea penală pentru evaziune fiscală și au percheziționat sediul societății și locuința administratorului. Au fost ridicate în scopul măsurilor asiguratorii sume de bani în lei și valută de aproximativ 20.000 de lei.

Procurorul de caz a dispus instituirea sechestrului asupra banilor ridicați pentru recuperarea prejudiciului.

Ancheta este efectuată de Parchetul Sibiu împreună cu polițiștii specializați în combaterea criminalității economice.

”Din probatoriul administrat, a rezultat suspiciunea rezonabilă că operatorul economic a omis, în tot sau în parte, să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operațiunile comerciale efectuate, prin prisma faptului că, a introdus în gestiune şi a comercializat mărfuri achiziționate de către reprezentantul întreprinderii familiale, în baza legitimațiilor de client emise de societatea Metro Cash&Carry România SRL pe numele operatorului economic fără a înregistra în evidența contabilă achiziția acestor mărfuri şi veniturile obţinute din vânzarea lor, în suma totală de 2.223.689 lei.

În consecinţă, operatorul economic a adus un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 218.952 lei”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

S-a efectuat trei percheziții domiciliare și au fost identificate mai multe sume de bani, în lei și valută, respectiv sumele de 19.700 lei, 585 euro, 15 dolari americani și 120 lire sterline, care au fost ridicate, în vederea dispunerii măsurilor asigurătorii.

În data de 14.11.2023, procurorul de caz a emis ordonanţa de instituire măsurilor asigurătorii asupra sumelor de 19.700 lei, 585 euro, 15 dolari americani și 120 lire sterline, aflate în proprietatea suspectului, ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate, în vederea asigurării reparării pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihai tanase

Acum 2 săptămâni

"Percheziții în trei LOCAȚII." Au fost cu folos perchezițiile în cele trei CHIRII, pardon, LOCAȚII ?
Raspunde

Rtyu

Acum 2 săptămâni

asta este doar unul din cei care cumpara cu CASH de la Metro si apoi le revand fara sa dea bon sau alta dovada banii ajungang in buzunare. asta este evaziunea din piata neagra... mergeti pe la sate sa vedeti daca va da careva bon sau chitanta la magazine. mergeti de asemenea la Metro sa vedeti cati cumpara cu CASH pe firma sau pe persoana produse ce vor fi apoi vandute pe firma si asa mai departe
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus