Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Pădure urbană plantată în cartierul Tineretului. Fodor: La primăvară, o nouă acțiune, în altă zonă din oraș

Pădure urbană plantată în cartierul Tineretului. Fodor: La primăvară, o nouă acțiune, în altă zonă din oraș

Aproape 4.000 de arbori au fost plantați în weekend, în cartierul Tineretului, cu ajutorul a peste 100 de voluntari, anunță marți reprezentanții Primăriei Sibiu. 

Acțiunea a fost organizată de Primăria Sibiu în parteneriat cu Asociația „Creștem România Împreună", trecizează sursa citată. Au fost plantați 1000 de frasini, 1000 de ulmi, 1000 de paltini, 100 de molizi, 100 de pini și 500 de sălcioare. Toți aceștia au fost puși la dispoziție de Asociația Creștem România Împreună. 

„Peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 3.700 de arbori, în două locații din Cartierul Tineretului. În 2 zile am reușit împreună să creăm o mică pădure urbană într-o zonă de dezvoltare a Sibiului care avea nevoie de astfel de amenajări. Mulțumiri partenerilor noștri și voluntarilor, care s-au implicat! La primăvară vom organiza o nouă astfel de acțiune, în alte zone din oraș,” transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin intermediul comunicatului aminitit. 

Vineri, 10 noiembrie, s-au implicat în această acțiune peste 100 de voluntari, angajați ai companiei Siemens. Sâmbătă, alți aproximativ 100 de voluntari care s-au înscris pe platforma de voluntariat a Asociației, au continuat acțiunea. Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei le-a fost alături, contribuind cu cisterne cu apă, transportul puieților și al pământului. 

Această pădure urbană a fost amenajată conform unui concept japonez denumit miyawaki, conform căruia plantarea speciilor native în pădurile urbane asigură o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite și totodată creșterea biodiversității în mediul urban, spun cei din administrația locală.

foto Primaria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Primariaa, de ce citim asemenea stiri doar o data la 10 ani ?

Acum 2 săptămâni

o picatura verde intr-o mare de praf si betoane. Sper sa nu citim peste 3 ani ca a fost vandalizata, la fel ca si copacii platati pe str. A. Iancu.
Raspunde

Petrica

Acum 2 săptămâni

Nu prea vad cu ce a contribuit Primaria Sibiu la actiunea asta, dar in fine, un lucru bun per total. Sa vedem si prin alte zone din oras. De exemplu pe Calea Surii Mici, cat inca exista spatii fara constructii pe ele.
Raspunde

Unul

Acum 2 săptămâni

Foarte bine că mai și plantează câte ceva, pe la mărgini, după ce or defrișat toate bulevardele, or asfaltat spațiile verzi dintre blocuri și or betonat cu pista de biciclete nefolosită, furând 11 milioane de euro (cât 2 km de autostradă!!!), malul Cibinului pe 3 km. Dar cine o făcut proiectul de împădurire japoneză (oricum, numai românească să nu fie) l-o făcut ca să vândă ce aveau ei de vânzare, nu ca să folosească specii native. Sălcioara e specie din Asia și sudul Europei, nu e nativă! În plus, e plină de țepi și are un puf care produce alergii și e invazivă. Se folosește la noi numai pe terenuri degradate, nu în parcuri! O să fie un bujac acolo...de nu intră nici ursul! De ce nu or ales fag, gorun și stejar, dacă tot trebuiau folosite specii native? Așa, din 3700 de copaci, peste jumătate o să moară destul de iute, datorită bolilor și dăunătorilor exotici. Frasinii se curăță de la o ciupercă ce provoacă uscarea coroanei și moarte la peste 80% din frasini, cum e la frasinii de pe drumul de la Veștem la Tălmaciu. Ulmii o să moară cu totul de o altă ciupercă exotică ce produce grafioză, că nu mai vezi ulm decât ca pe o mare raritate. Am impresia că bandiții de la primărie și atunci când vor să facă ceva util până la urmă comunității nu mai au capacitatea să facă așa ceva. Le iese invers, din instinct. Că nu pot crede că sunt așa de diabolici, când simpla prostie, lăcomie și incompetență sunt explicații mult mai simple. Toate astea combinate cu un antiromânism agresiv, evident, de câte ori este posibil. Au încercat și ei puțin Green Washing, că tot e la modă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus