Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță în contextul informațiilor despre vaporii toxici din avioane: Solicit Comisiei Europene sa ia urgent măsuri

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță în contextul informațiilor despre vaporii toxici din avioane: Solicit Comisiei Europene sa ia urgent măsuri

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) a interpelat Comisia Europeană în contextul problemelor tehnice majore ieșite recent la iveală în ceea ce privește aeronavele companiilor low-cost. 

Nicu Ștefănuță a solicitat Comisiei Europene măsuri concrete pentru a asigura siguranța și sănătatea la bordul aeronavelor a cetățenilor europeni. De asemenea, eurodeputatul a întrebat executivul european ce sancțiuni, pe lângă amenzi, riscă aceste companii aeriene în contextul problemelor evocate.

“Pentru a evita orice îngrijorare, solicit Comisiei să ia măsuri în privința acestor companii, să ancheteze și să inspecteze aeronavele și condițiile de muncă a angajaților și să nu tolereze nicio abatere. Nu înțelegem de ce este presa cea care dezvăluie problemele și nu Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene. Cer Comisiei Europene să se asigure că, înainte de profit, companiile aeriene pun pe primul loc siguranța pasagerilor”, declară Nicu Ștefănuță prin inntermediul unui comunicat transmis Turnul Sfatului.

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene susține că mai mulți operatori aerieni se confruntă cu scurgeri de vapori în avion, ce pot fi toxici, a relatat la începutul lunii noiembrie Știrile ProTV.

Reporterii ProTV au investigat motivele pentru care avioanele mai multor companii low-cost au transmis incidente tehnice și din discuțiile cu piloți și însoțitori de bord reiese că există o problemă gravă: fenomenul FUMES, apariția la bordul aeronavelor a unor vapori care ar putea fi toxici.

Citește aici mai multe detalii - Wizz Air, acuzată că mușamalizează pericolul vaporilor toxici din avioane: „Nu puteam să merg drept, nu mai puteam să respir bine”. Compania neagă

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Denisa only insta vibes

Acum 2 săptămâni

Om minunat! Cel mai mare om de stat român de la Sigismund Bathory încoace! Problema avioanelor dezbina crunt neamul romanesc! Te votam la orice funcție ai **** Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios folosit

Raspunde

Edy love

Acum 2 săptămâni

Nicușor, intr-o tara normala ca afara și cu principii, *** Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios folosit

Raspunde

Xxx

Acum 1 săptămână

Corect! Sper sa solicite ca unicul mod de deplasare sa fie cu trotineta! Ca astia ca el atita stiu!
Raspunde

Solomon

Acum 1 săptămână

Stai liniștit,domnule Ștefănuță!Sibienii nu sunt afectați! A avut grijă Consiliul Județean să ne țină departe de avioane;aeroportul este aproape gol ba mai este și modernizat.Cred că vor pune o taxă de vizitare(minim 35 de lei!) ca la ASTRA și vom vizita filme cu avioane.Iar pe pistă se va deschide o mare piață volanta!Asta nu face noxe și vom fi pionieri in acest domeniu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus