Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Sală de sport cu 180 de locuri în comuna Laslea: investiție de peste 11 milioane de lei

Sală de sport cu 180 de locuri în comuna Laslea: investiție de peste 11 milioane de lei

Comunitatea din Laslea, o comună de la marginea județului Sibiu, va avea o sală de sport modernă, datorită unei investiții de peste 11 milioane de lei. Proiectul „Construire sală de sport cu tribună de 180 Locuri” este unul dintre cele două loturi anunțate în cadrul unei licitații publice, alături de un proiect similar în Sanmihaiu Roman, județul Timiș. Licitația a fost lansată de Compania Națională de Investiții, finanțatoarea lucrărilor.

Potrivit documentelor de licitație, noua sală de sport va fi o structură multifuncțională cu o suprafață de 1083.8 mp, proiectată pentru a suporta o gamă largă de activități sportive, inclusiv handbal, baschet, tenis și volei. Clădirea va include vestiare, un cabinet de prim ajutor, spații tehnice, și o tribună de 180 de locuri pentru spectatorii evenimentelor sportive.

Accentul este pus pe sustenabilitate și eficiență energetică, prin instalațiile termice și sanitare moderne, ce includ utilizarea energiei solare, prevăzute în memoriul de prezentare. Sistemul de climatizare și ventilare va asigura un mediu sănătos și confortabil pentru utilizatori.

Valoarea totală estimată a investiției pentru ambele loturi este de 22.498.596,78 lei fără TVA, fiecare lot având alocată suma de 11.249.298,39 lei fără TVA. Durata de realizare a proiectului nu a fost specificată în detaliile licitației.

Această investiție semnificativă marchează un moment istoric pentru comunitatea din Laslea, deschizând calea către noi oportunități în sport și recreere, și consolidând rolul localității ca un punct central în dezvoltarea activităților sportive în regiune, speră autoritățile.

Investiția face parte din Subprogramul „Săli de Sport”, derulat de CNI, având ca obiectiv principal dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sportive la nivel național. Programul se axează pe construcția, renovarea și modernizarea sălilor de sport în diferite regiuni ale țării, cu scopul de a îmbunătăți accesul la facilități sportive de calitate și de a promova un stil de viață activ și sănătos. Construcțiile se fac după un proiect-tip.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 914

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Aiurea

Acum 1 săptămână

Bine ca se fac sali de sport moderne in comune indepartate fara prea multi potentiali beneficiari, iar in Sibiu nu avem astfel de investitii.
Raspunde

Kokos

Acum 1 săptămână

O sa se sparga in figuri la tenis badea Ion si cu lelea Paraschiva din capul satului ! Sunt curios daca oamenii de acolo au apa si canalizare sau au buda tot in fundul curtii. Dar na , cine e ca ei , o sa aiba sala de sport ca sa joace tenis si baschet! Bani aruncati pe fereastra!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus