Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

”O experiență de tip Frozen meets Dracula” de 700 de lire. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, propunere de vacanță pentru britanici

”O experiență de tip Frozen meets Dracula” de 700 de lire. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, propunere de vacanță pentru britanici

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac apare într-un top al ”celor mai bune vacanțe de aventură din această iarnă”, realizat de jurnaliștii de la The Standard, alături de munții Kerlingarfjöll din Islanda, Laponia și Munții Stâncoși din Canada.

Jurnaliștii britanici propun o excursie de o săptămână, care să înceapă și să se încheie la București.

”Este un tur cu oprire rapidă la unele dintre cele mai pitorești orașe medievale din România, cu o incursiune în istoria sa folclorică. Aveți ocazia să vedeți faimosul Castel Dracula acoperit de zăpadă și să învățați să vă dați cu sania trasă de husky în Munții Harghita. Și piesa de rezistență: vă veți petrece ultima noapte în impresionantele camere de iglu din Transilvania, Hotelul de Gheață - la care se poate ajunge doar cu telecabina. Locuința unică oferă toată distracția de a merge cu snowmobilul, săniușul și snowtubingul, precum și o masă unică cu patru feluri de mâncare la o masă de gheață”, se precizează în articol.

Oferta propusă de o agenție britanică de turism este descrisă de jurnaliștii de la The Standard ”o experiență de tip Frozen meets Dracula”, costă 719 lire de persoană și este valabilă din luna ianuarie.

Construirea hotelului va depinde de vreme

Echipa Hotel of Ice Bâlea Lac anunță că s-au demarat pregătirile pentru construirea hotelului din acest an, însă totul depinde de cât de rece va fi în această iarnă.

”Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș.

Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice și nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile și dorințele noastre, am reușit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce o nouă bucurie și turiștilor ce vor ajunge în această iarnă la Bâlea Lac”, anunță administratorii Hotelului de Gheață.

Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023 – 2024”  este „Arta modernă în gheață”, iar fiecare încăpere a noului și ineditului hotel va purta numele unui cunoscut artist contemporan.

”Pentru a respecta tema propusă în acest sezon, vom încerca implementarea unei noi strategii referitoare la tehnologia de construcție a obiectivului (schimbare impusă și de necesitatea eficientizării activităților de edificare dar și de dorința de a crește durata de viață a acestuia) și vom realiza decorul interior inspirați după lucrări de artă modernă. Aspectul exterior al Hotelului de Gheață va fi, de asemenea, schimbat”, anunță organizatorii.

Tot la categoria noutăți pentru acest sezon intră și evenimentul de inaugurare al obiectivului, pe care preconizăm să-l cuplăm cu lansarea ediției în limba română a unei cărți deosebit de interesante, ce a ajuns repede în topul vânzărilor mondiale.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

Sursa foto: Hotel of Ice Bâlea Lac

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 450

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus