Sâmbătă,
27.04.2024
Parțial Noros
Acum
18°C

Străzi asfaltate în localitatea Axente Sever

Străzi asfaltate în localitatea Axente Sever

Proiectul „Modernizare străzi în comuna Axente Sever, județul Sibiu” se apropie de final. Lucrările de modernizare și asfaltare a străzilor din localitatea Axente Sever sunt în plină desfășurare și vor fi finalizate în aceste zile.

La fel ca în localitatea Agârbiciu, străzile din localitatea Axente Sever au fost modernizate și asfaltate, iar lucrările au inclus realizarea de trotuare, șanțuri, rigole și podețe. În proiectul derulat cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost incluse 10 străzi din localitatea Agârbiciu și 7 străzi din localitatea Axente Sever. De asemenea, o parte din lucrări au fost realizate și cu fonduri de la bugetul local.

Zilele acestea, au fost finalizate lucrările de asfaltare pe străzile din localitatea Axente Sever, urmând ca apoi să se mai realizeze marcajele rutiere, amplasarea semnelor de circulație, curățarea rigolelor și amenajarea spațiilor publice (cu amplasarea de bănci, coșuri pentru gunoi etc.).

Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, spune despre acest proiect că „este un proiect foarte important și mă bucur că îl vom putea finaliza până la sfârșitul anului. Am muncit foarte mult în ultimii ani pentru realizarea lui, împreună cu echipa din cadrul Primăriei, am reușit să obținem această finanțare, iar acum ne apropiem de final și cu lucrările. Ca în cazul oricărui proiect de o asemenea amploare, am avut diferite situații și probleme de rezolvat pe parcurs, dar am fost mereu pe teren, am discutat și cu dirigintele de șantier, cu constructorul și cu cetățenii din comună și am găsit cele mai bune soluții.”

În localitatea Agârbiciu, au fost realizate lucrări de modernizare și asfaltare pe străzile str. Calea Morii I, str. Calea Morii II, str. După Grădini I, str. După Grădini II, str. Iepeș, str. La Cruce, str. La Moară, str. La Vlad, str. Petișului și str. Verzăriei.

Lucrările au continuat în localitatea Axente Sever pe străzile: str. La Măcinică, str. La Mărgineanu, str. La Toderică, str. Primărie – Linie CFR, str. Primărie – sector SMA, str. Șosea Haltă și str. Suseni – Zegheș.

Proiectul de modernizare a străzilor din comuna Axente Sever este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, precum și  cu fonduri de la bugetul local, având o valoare totală de 7.657.773 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus