Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
0°C

Imaginăm Sibiul cu cea mai bună calitate a vieții

Imaginăm Sibiul cu cea mai bună calitate a vieții

de arh. Alexandru Găvozdea, lider Sibiu 2024

Avem un vis noi - cei de la Sibiu2024. Și anume ca Sibiul să devină un oraș care-și apreciază locuitorii și care le oferă acestora cea mai bună calitate a vieții. Un oraș deschis, cosmopolit, antreprenorial și mândru, datorită eforturilor tuturor. Un oraș al oportunităților, cu un model social avansat. Un oraș în care dezvoltarea este sinonimă cu creșterea incluzivă și de calitate. Un oraș durabil, cu spații publice de calitate. Un oraș dinamic, educațional, care atrage talente. Un oraș divers, tolerant, prietenos. Un oraș al concilierii. Un oraș care îngrijește și promovează autonomia persoanelor în vârstă. Un oraș care garantează conviețuirea în spațiul public în orice moment. Un oraș capitală culturală azi, mâine, mereu. Un oraș care nu își uită trecutul când își proiectează viitorul.

Vrem un oraș în care comunitatea, cetățenii spun care sunt standardele pentru calitatea vieții. Visăm să facem din Sibiu un exemplar oraș european, în care caracterul său transilvănean să fie pus în valoare. Să contribuim la oglinda lumii cu ceea ce ne definește.

Trăim într-un context politic fragil – cu un război la granița țării, un centru militar NATO în oraș –, cu un fenomen al migrației continuu, atât prin sibienii care pleacă în străinătate, cât și prin atragerea de forță de muncă în Sibiu – avem o lipsă notabilă de forță de muncă în toate industriile. Acest cadru cu fenomene care nu existau anterior sau erau prea puțin luate în seamă pe agenda locală generează un nou context pentru abordarea problemelor publice.

Fenomenele disruptive ale inovației și tehnologiei, creșterea prezenței și a potențialului datelor (big data), a inteligenței artificiale, schimbările climatice, răsturnarea modurilor tradiționale de lucru în pandemie și efectele psihologice ale izolării, apariția de noi actori sociali cu abordări adesea radicale și sectoriale, regionalizarea dezvoltării și locul pe care vrem să-l ocupăm alături de polii de creștere din regiune, îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite – acestea sunt doar câteva aspecte remarcabile care influențează deja viitorul orașului nostru.

Trebuie să protejăm Sibiul de inacțiune și de paralizie față de aceste fenomene. Avem resurse de cunoaștere și competențe în Sibiu cu care să abordăm aceste mari teme, să cooperăm cu alte orașe europene.

Sibiul are toate premisele să se dezvolte economic prin inovație, în sectoare relevante pentru secolul XXI și să dețină un țesut social divers, ai cărui membri trăiesc în armonie.

Un oraș cu suficiente resurse pentru a oferi locuri de muncă de calitate și salarii decente, în care fiecare își găsește rolul și își trăiește viață cum dorește.

Un oraș care este un spațiu atât pentru tineri, cât și pentru cei în vârstă facilitându-le integrarea și completându-se reciproc.

Un Sibiu în care poți găsi ajutor și respect, în care poți fi mândru să trăiești, să te bucuri, să lucrezi, să creezi, să construiești sau să inovezi.

Vă așteptăm alături de noi, la evenimentul de lansare a Planului de oraș Sibiu2024, astăzi, de la ora 17.00.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

It-stii dezumanizati

Acum 2 luni

Vi s-a pus pata tuturor it-stilor sa transformati sibiul in puscarie digitala, ca de-acolo va vin contractele prezente si cele din urmatorii ani, care presupun digitalizarea oraselor ! Cum e o idee proasta, cum vin it-stii la interes, astia vor sa "implementeze" puscariile digitale. Nu conteaza ca ingradesc drepturile si libertatile de miscare ale parintilor, fratilor, surorilor, ale vecinilor si pretenilor lor, ei o dau inainte cu puscaria digitala ! Nu va mai rabda pamantul, stati calmi, ca va satura pamantul numa' de digital ! Va da deja numa digitalizare si control, pacalicilor !
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Oglinda ciorii vopsite pe exterior.

Raspunde

HBomb

Acum 2 luni

Dl. Găvozdea ne spune povești cu pești ... Adică ar fi bine să nu fie rău - în condițiile despre aplicarea în practică a tuturor acestor texte mărețe nu suflă nici un cuvințel. Idealuri de planșetă și texte aburitoare de arhitect.
Raspunde

Miki

Acum 2 luni

Cind se baga apa in satul amnas
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus