Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

90%, grad de ocupare în Sibiu, în weekend. Suntem cu 2.732 de turiști, în plus, față de cel mai bun an turistic al Sibiului

90%, grad de ocupare în Sibiu, în weekend. Suntem cu 2.732 de turiști, în plus, față de cel mai bun an turistic al Sibiului

Gradul de ocupare în unitățile de cazare din Sibiu au ajuns în weekend la 90% anunță o platformă online de rezervare, citată de Radio România Actualități.

Președintele Asociației Județene pentru Turism, Alin Chipăilă, pune această cerere pe seama Târgului de Crăciun din centrul municipiului.

”Sezonul acesta de iarnă este unul bun pentru Sibiu, având ca factor de influență, bineînțeles, organizarea Târgului de Crăciun în Piața Mare a orașului și în curtea Muzeului Brukenthal. În luna decembrie, structurile de cazare sunt solicitate foarte intens, în special în weekend-uri”, spune Chipăilă, citat de România Actualități.

Turiștii care au ajuns în weekend în Sibiu spun că au reușit cu greu să găsească o cazare.

”Au fost foarte aglomerați, am sunat la peste 50 de hoteluri și pensiuni și abia am găsit ceva. Am căutat pe site-urile turistice, în final, am găsit dând nu știu câte telefoane”, mărturisește un turist.

 

2023 va fi probabil cel mai bun an turistic din istoria Sibiului

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS) prezentate ieri, Sibiul are, după datele de la finalul lunii octombrie, peste cifrele din 2019, cel mai bun an din punct de vedere al numărului de turiști care au vizitat vreodată județul.

Ne-au vizitat până la finalul lunii octombrie 481.324 de turiști, față de 478.592, cât se înregistrau până în 1 noiembrie 2019. Rezultă un firav plus de 2.732 de turiști.

Județul nostru ocupă locul 7 într-un clasament național după numărul total de turiști, după Constanța (1,528 milioane), București (1,526 milioane), Brașov (1,27 milioane), Cluj (591 de mii), Prahova (525 de mii) și Bihor (485 de mii).

Pe ultimele trei locuri sunt județele Giurgiu (26 de mii), Călărași (15 mii) și Teleorman (3.334 de turiști).

La numărul de turiști străini, Sibiul stă mult mai bine. Au trecut prin județul nostru până la finalul lunii octombrie 115.193 de turiști străini și suntem depășiți la acest capitol doar de București (731 de mii), Brașov (147 de mii) și Cluj (117 mii). La polul opus, au ajuns în Teleorman doar 205 turiști străini.

Din totalul turiștilor veniți în Sibiu, cei străini reprezintă 23,9%, cel mai mare procent după București (47,9%) și Ilfov (37,7%).

Județul Vâlcea are la nivel național cel mai mic procent de turiști străini din totalul celor care au ajuns aici în 2023, doar 1,72%. Dintr-un total de 414.403 de turiști doar 7.129 au venit din străinătate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Claudiu

Acum 4 luni

Mi -e greu să înțeleg la ce sau cui folosesc aceste "statistici" fără nici o valoare reală sau vreo legătură cu adevărul . Hotelurile și pensiunile care funcționează legal sunt obligate, într - adevăr , să trimit ă lunar date despre gradul de ocupare și numărul de clienți la direcția de turism de la CJ. Asta nu înseamnă că le și trimit "pe bune" câtă vreme respectivul formular în word poate fi completat efectiv din obligație și ca să scape de insistența doamnei care le trimite mailul. Iar restul, grosul celor nefiscalizati sau înregistrați pe undeva, nu au această .... obligație . aAvram Iancu, Bălcescu , General Magheru, Filarmonicii, Timotei Popovici, Arhivelor, Cetății , Tribunei , Gheorghe Lazăr și până la Piața Cibin, Calea Gusteritei sau Avantgarden gem de "cazare în regim hotelier" cu prețuri între 100 și 250/ zi de cazare. Au fost vreodată incluse în vreo statistică ? Au fost vreodată deranjate de vreun organ de control ? Au trimis vreodată vreo statistică (chiar și falsă ) direcției de turism ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus