Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
3°C

7,5 milioane de lei pentru ca școlile din Șelimbăr să devină ”verzi”. S-ar reduce consumul de energie pentru încălzire cu cel puțin 50%

7,5 milioane de lei pentru ca școlile din Șelimbăr să devină ”verzi”. S-ar reduce consumul de energie pentru încălzire cu cel puțin 50%

Primăria Șelimbăr anunță că a depus documentația pentru a obține bani din PNRR în cadrul unui program pentru reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50%.

Administrația locală a depus spre finanțare pe apelul PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, proiectul  de investiții intitulat: „Reabilitare Unități de învățământ - Școala și Grădinița Șelimbăr – în vederea obținerii de către acestea a statutului de “Școală Verde”. Valoarea maximă eligibilă a investiției pentru cele două imobile: Școala corp A și corp B și Grădinița din Șelimbăr este de 7.585.111,02 lei plus TVA.

„Rezultatele așteptate în urma finanțării constau în realizarea unei infrastructuri reabilitate și cu o creștere vizibilă a eficienței energetice a clădirii Școala generală Mihai Viteazu din Șelimbăr, corpul A și corpul B și a clădirii unde își desfășoară activitatea Grădinița cu program prelungit Șelimbăr.

Scopul urmărit este reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire înregistrat înainte de renovarea clădirii, ceea ce va conduce la o creștere cu 30% a economiilor de energie primară în comparație cu starea anterioară renovării”, anunță Primăria Șelimbăr.

Un alt beneficiu pe care îl poate aduce finanțarea acestui proiect se concretizează în integrarea în curriculara școlară a unor activități extrașcolare ale unităților de învățământ care cuprind elemente de educație ecologică;

Se urmărește prin obținerea finanțării includerea în documentele manageriale ale școlii și în practicile asociate, a unor măsuri care să reflecte accentul pus pe aspectul "verde" al școlii, inclusiv din perspectiva digitalizării proceselor și conținuturilor.   

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Laurentiu

Acum 1 săptămână

Primaria din Selimbar ar trebui sa faca in primul rand scoli, gradinite, biblioteci si centre de sanatate si doar dupa aceea se le faca verzi. Carul inaintea boilor... sper ca selimbarenii sa voteze cu cap anul asta nu doar cu stomacul. Cea mai bogata comuna din judet are o infrastructura de toata jena.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus