Duminică,
14.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Cisnădienii sunt nemulțumiți de cum este curățat drumul 106 C Sibiu-Cisnădie. Cei de la Drumuri și Poduri spun că au făcut curățenie în septembrie și acum câteva zile

Cisnădienii sunt nemulțumiți de cum este curățat drumul 106 C Sibiu-Cisnădie. Cei de la Drumuri și Poduri spun că au făcut curățenie în septembrie și acum câteva zile

„Pe strada Grigore Ionescu din Cartierul Arhitecților nu se poate respira mergând pe pista de biciclete din cauza prafului”. Aceasta este sesizarea pe care un cititor a făcut-o în aplicația Turnul Sfatului și pe care a însoțit-o cu o serie de fotografii. Acesta spune că străzile sunt pline de praf și noroi. În replică reprezentanții Societății Drumuri și Poduri S.A. spun că s-au apucat de curățat acest tronson de drum județean cu câteva zile în urmă, în condițiile în care nu mai interveniseră pe el din luna septembrie a anului trecut.

La finalul lunii ianuarie un locuitor al Cartierului Arhitecților a trimis o sesizare prin aplicația Turnul Sfatului prin care arăta starea Drumului Județean 106 C Sibiu-Cisnădie, care traversează și acest cartier. Bărbatul spune că nu se poate respira din cauza prafului care se ridică atunci când trec mașinile. În acest context, în data de 1 februarie redacția Turnul Sfatului a trimis o solicitare către societate pentru a afla când și în ce condiții se curăță acest drum, când a fost ultima dată când societatea a acționat pentru curățarea lui și dacă știe de se adună praful, noroiul și mizeria?

Fotografii trimise în 31 ianuarie

În această săptămână redacția a primit și răspunsul celor de la Societatea de Drumuri și Poduri. Potrivit acestuia, cartierul Arhitecților în urmă cu câteva zile, iar înaintea acestora, în luna septembrie 2023, înaintea sezonului rece.

„În total, anul trecut, DPS SA a intervenit de patru ori în zona Arhitecților. Menționăm că pentru deszăpezirea acelui tronson, în această iarnă, până în luna februarie a.c. s-a folosit exclusiv soluție salină, nu amestec cu nisip. Colaborarea cu toate instituțiile administrației publice, cu Primăria Orașului  Cisnădie inclusiv, se face în funcție de necesități și ținând cont de responsabilitățile legale. Activitățile de curățenie a drumurilor județene în această perioadă (când este încă instituit din punct de vedere legal Comandamentul de iarnă) se organizează în funcție de necesități și disponibilități, fără un grafic prestabilit”, se arată în răspunsul dat de cei de la Drumuri și Poduri.

Fotografii realizate în 9 februarie

Aceștia mai precizează și faptul că, la fel ca în toate situațiile, și în ceea ce privește curățenia pe drumurile județene încurajează cetățenii să sesizeze orice problema on line, cu ajutorul formularului de contact disponibil pe  www.drumuripodurisibiu.ro.   

Mai jos sunt fotografii realizate vineri, 16 febriarie

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

John Doe

Acum 1 lună

Mda, cică au curățat. A durat aproape o săptămână să adune noroiul de pe marginea străzii. Treceau 5 plictisiti cu câte o matură, după aia treceau aceeași/alții cu o lopată ca să facă grămezi și după 2-3 zile a apărut o mașină în care au aruncat noroiul. Unul arunca cu lopata, 5 povesteau în jurul mașinii... Treabă de maxim 1 zi. Calitate marca pnl...
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

Si in Sibiu este tot asa, nici o diferenta.
Raspunde

Scufitza Galbină

Acum 1 lună

Am vazut de câteva ori prin orasul Sibiu masini de curațat de la soma care mergesu cu peria in funcțiune dar care era ridicata si nu aduna deloc mizeria. Pe sofer sau pe responsabilul de la firma il interesau doar sa execute kilometri de pe foaie si sa incassze banutii. Exact ca la o firma de stat. Doar se fac ca lucreaza ,dar locuitorii platesc serviciul si el se executa prost.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Z

Acum 1 lună

Foarte sensibili cisnădienii ăștia noi
Raspunde

Banderas

Acum 1 lună

pai degeaba curata ! sunt alei si strazi in minunatul cartier neasfaltate ! De asemenea in zona giratoriului de la biserica se cionstruieste si de acolo masinile ies pline de noroi ! Deci daca unul curata si 2 murdaresc cum poate fi pastrata curat carosabilul ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus