Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Expert sibian susținut de National Geographic

Expert sibian susținut de National Geographic

Antropologul și muzeograful sibian Nicolae Trif, unul dintre cei mai apreciați paleontologi din țara noastră, a atras atenția National Geographic care îi va susține munca în perioada următoare printr-un proiect special.

Anunțul a fost făcut vineri de directorul Muzeului Național Brukenthal, Constantin Chituță, cu ocazia lansării volumului ”O călătorie în timp – Colecția de Paleontologie a Muzeului de Istorie Naturală”, semnat Nicolae Trif.

Cât privește volumul proaspăt lansat, acesta este editat în maniera unui album fotografic, aduce în prim-plan o parte din rezultatele cercetărilor întreprinse de către autor, în colecția de profil a muzeului din Sibiu, în calitate de curator al acesteia dar și rezultate anterioare ale altor cercetători.

lansare carte brukenthal

„Muzeul de Istorie Naturală din cadrul Muzeului Național Brukenthal gestionează, din fericire, o colecție importantă în acest sens și personal specializat dedicat care cercetează, colaborează cu alte instituții și publică rezultatele obținute”, explică managerul Brukenthal, Constantin Chituță.

Anual, muzeograful paleontolog Nicolae Trif contribuie la publicarea rezultatelor cercetării colecției și a datelor obținute din teren prin articole științifice în jurnale cu factor de impact. Despre munca lui Nicolae Trif ziarul Turnul Sfatului a scris amănunțit în trecut: Paleontologul sibian care a descoperit o nouă specie de crocodili preistorici în județul Sibiu: Vrem să continuăm cercetările în teren.

nicolae trif

În volumul ”O călătorie în timp – Colecția de Paleontologie a Muzeului de Istorie Naturală”, Nicolae Trif ne invită, prin intermediul fosilelor, să vizităm cele mai importante localități din care provin piesele colecției muzeului respectiv: Cisnădioara (județul Sibiu), Sebeș (județul Alba), Turnu Roșu (județul Sibiu), Suslănești (județul Argeș), Piatra Neamț (județul Neamț), Buituri, Lăpugiu de Sus și Coștei (județul Hunedoara), Gușterița (județul Sibiu).

Practic, volumul reunește unele dintre cele mai importante descoperiri în domeniu realizate în județul Sibiu.

Fiecare fotografie din volum este însoțită de date explicative care, împreună cu descrierea zonei din care provine specimenul, ajută la crearea unui tablou realistic al mediului de viață de acum zeci de milioane de ani.

lansare carte

Colecția de paleontologie a muzeului din Sibiu deține peste 57.000 de piese fiind una dintre cele mai importante din România, datorită vechimii, valorii științifice și a diversității specimenelor. Datorită activităților de teren desfășurate de autorul volumului, colecția este în continuă creștere. Prin intermediul acestui volum cititorii pot descoperi o parte din patrimoniul național științific al Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu. 

Revenind la susținerea National Geographic, mai multe detalii oficiale pe acest subiect urmează să fie făcute publice de conducerea Muzeului Brukenthal în viitorul apropiat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: nicolae trif ,

Vizualizari: 2003

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Chitruta

Acum 1 lună

Tot respectul pentru dl. Trif, da' vremelnicul manager de ce-si baga capul în toate pozele? Sau a învățat de la fostul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus