Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

De pe lista MOST WANTED, un bărbat din Sibiu considerat periculos și violent a fost arestat în Franța

De pe lista MOST WANTED,  un bărbat din Sibiu considerat periculos și violent a fost arestat în Franța

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Sibiu, care a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la aproape 10 ani de închisoare, a fost arestat în Franța, se arată într-un comunicat al IGPR. Acesta se afla pe lista MOST WANTED a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent.

„În urma informațiilor transmise de Poliția Română, un urmărit internațional, din categoria MOST WANTED, a fost depistat pe teritoriul Franței. Acesta este condamnat la aproape 10 ani de închisoare” transmite sursa citată. 

În 21 decembrie 2021, Biroul SIRENE România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele unui bărbat, de 43 de ani, din Sibiu, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Timiș, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, începând cu anul 2013, bărbatul de 43 de ani, împreună cu alte 8 persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în activități de furt.

Grupul ar fi acționat pe teritoriul României până în anul 2017. În perioada 1 noiembrie 2013 – 11 decembrie 2013, bărbatul, împreună cu membrii grupului, a pătruns prin efracție în 4 locuințe, de unde a sustras bunuri și valori, cauzând un prejudiciu estimat la 43.500 de euro și 80.000 de lei.

În noaptea de 4 spre 5 februarie 2017, acesta, împreună cu membrii grupului, a pătruns prin efracție într-o locuință, de unde a sustras bunuri de 47.700 de euro.

În aceeași noapte, a pătruns prin efracție în sediul unei firme, de unde a sustras alte bunuri în valoare de 15.680 de euro și 108.800 de lei.

De asemenea, în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2017, bărbatul a sustras, prin efracție, dintr-o casă de schimb valutar, bunuri 250.100 de lei, în timp ce, în noaptea de 21 octombrie 2017, acesta, împreună cu alți membrii ai grupului, a pătruns într-o locuință de unde a sustras bunuri în valoare de 70.000 de euro.

Totodată, bărbatul de 43 de ani a sustras de la două persoane vătămate 3.000 de euro și 23.300 de lei, respectiv 23.000 de euro și 26.000 de lei.

Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 9 ani și 7 luni de închisoare.

De la data introducerii alertei și până în prezent, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș - Serviciul de Investigații Criminale a obținut mai multe informații cu privire la posibile locații ale persoanei urmărite pe teritoriul unor state membre Schengen, iar, la data de 12 octombrie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș - Serviciul de Investigații Criminale au stabilit că persoana urmărită se poate afla în Franța, sub o identitate falsă.

Biroul SIRENE România a efectuat schimb de informații cu SIRENE Franța în legătură cu identitatea falsă a persoanei urmărite, aspectele transmise de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș confirmându-se.

La data de 19 februarie 2024, bărbatul a fost depistat în ERAGNY, Franța, în urma unui mandat de percheziție domiciliară, fiind arestat în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autoritățile române.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

2cents

Acum 1 lună

Intrebare: Cat i se mai adauga la pedeapsa pentru sustragerea de la executarea pedepsei? Raspuns: Mult prea putin sau nimic
Raspunde

@2cents

Acum 1 lună

Tu intrebi, tu raspunzi … postare de 2 lei nu de doi cenți :)
Raspunde

La 2 steps

Acum 1 lună

La Sibiu sa născut jmecheria !! Se știe !!’Bravo boss, suntem mândrii de tine!
Raspunde

Romania educata

Acum 1 lună

Genul asta de persoane sunt si pe Dna Stanca. Pesti educati care asculta doar manele clasice, urla si fac ca toate animalele. Escorte educate care fac bani cinstiti. Politisti educati de primirea banilor saptamanali de la pesti/dealeri/proprietari. Un mic Mexic al Sibiului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Mai periculos decat presedintele Iohannis nu poate fi. Toate sumele adunate nu depasesc valorile insusite cu acte de proprietate falsificate de autoritati.
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 lună

Dar de ce se blureaza poza dacă este condamnat și căutat? Pe lista Most Wanted....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus