Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

Spitalul Județean caută medic legist cu jumătate de normă și doi medici ORL. Dosarele se depun până la începutul lunii martie

Spitalul Județean caută medic legist cu jumătate de normă și doi medici ORL. Dosarele se depun până la începutul lunii martie

Spitalul Județean Sibiu a scos la concurs un post de medic legist, cu jumătate de normă și două posturi de medici ORL. Data limită de depunere a dosarelor este luna martie după care candidații vor trece prin mai multe etape până la afișarea rezultatelor finale. Scoaterea la concurs a acestora face parte din strategia spitalului de a ocupa posturile aprobate de minister. Această ocupare se va face etapizat, în funcție de încheierea demersurilor necesare pentru scoaterea la concurs a fiecărui post în parte.

Potrivit anunțurilor postate pe site-ul Spitalului Județean Sibiu, astăzi, 21 februarie, a fost publicat anunțul de scoatere la concurs a unui post de medic primar, specialitate medicină legală. Postul este pe perioadă nedeterminată și medicul care îl va obține va trebui să vină la serviciu 3 ore pe zi, 15 ore pe săptămână. Dosarele se depun la spital până în data de 5 martie, la ora 15.00. Acestea vor fi selectate de comisia de concurs în data de 7 martie, iar în 8 martie se vor afișa rezultatele acestei selecții. Cei care nu sunt de acord cu decizia comisiei pot depune contestații în 11 martie, iar rezultatele vor fi publicate în 12 martie.

Proba scrisă se va susține în 18 martie, la ora 10.00 și rezultatele vor fi făcute publice în aceeași zi, la ora 15.00. Contestațiile se depun în 19 martie, iar rezultatele finale la proba scrisă se afișează în 20 martie.

În data de 21 martie se va susține proba practică, unde, la fel ca la cea scrisă, rezultatele se transmit în aceeași zi. În 22 martie se pot depune contestații, iar în 25 martie reprezentanții Spitalului Județean vor ști dacă au medic legist angajat cu jumătate de normă sau nu.

De asemenea, în urmă cu două zile, au fost scoase la concurs două posturi de medici specialiști, specialitatea Otorinolaringologie, adică medici ORL. Și aceste angajări se fac tot pe perioadă nedeterminată, iar dosarele se pot depune până în data de 1 martie. Spre deosebire de postul de medic legist unde, la condiții specifice se cere o vechime de cinci ani, pentru cele două posturi de medici ORL nu este necesară vechimea. 

Selecția dosarelor se va face în data de 5 martie, iar rezultatele se publică a doua zi.  În 7 martie se vor putea depune contestații, iar în 8 martie se afișează rezultatele acestora.

Medicii ale căror dosare vor fi selecționate vor susține proba scerisă în 11 martie, zi în care se vor afișa și rezultatele. În 12 martie se depun contestațiile, iar în 13 martie se afișează rezultatele. Cei care au trecut probă vor mai avea de demonstrat că au și aptitudini practice, proba având loc în 14 martie. Pentru că și în acest caz rezultatele vor fi date în aceeași zi, contestațiile se vor depune în 15 martie. Astfel, în 18 martie se va afișa rezultatul final al concursului pentru cele două posturi de medici ORL.

Toate detaliile în legătură cu concursurile organizate pentru aceste posturi se găsesc pe site-ul spitalului. 

19 posturi de medici aprobate de minister

Vă reamintim că la începutul acestui an reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au cerut Ministerului Sănătății printr-un memorandum, 76 de posturi. Dintre acestea, 36 de posturi au fost aprobate, printre ele numărându-se și 19 posturi pentru medici.

Acestea sunt două posturi pentru Urologie, jumătate de post pentru medicina legală, publicat astăzi pe site-ul spitalului ca fiind scos la concurs, două posturi pentru secția ORL, publicate pe site în urmă cu două zile ca fiind scoase la consurs, două pentru Chirurgie Vasculară, unul pentru Neurologie, cinci pentru Medicina de urgență, două pentru Boli infecțioase, două pentru Anestezie și Terapie Intensivă 2 (ATI 2), unul pentru Cardiologie și unul pentru secția de Oncologie.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean aceste posturi sunt scoase etapizat, în funcție de încheierea demersurilor necesare.

De asemenea, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, reprezentanții Spitalului Județean au făcut un al doilea memorandum către Ministerul Sănătății prin care s-a cerut aprobarea altor 11 posturi care au fost vacantate în lunile noiembrie și decembrie ale anului 2023.

În Unitatea de Primiri Urgențe și Secția Boli Infecțioase rămân cele mai importante deficiențe de personal.

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Muschetarul roman

Acum 1 lună

Întreb și eu la concursul pentru postul de medic la medicina legala în ce consta proba practică?
Raspunde

CA

Acum 1 lună

Calmati-va, nu va inghesuiti la inscriere, totul e cu dedicatie... altfel de ce de la o vreme buna toate dosarele de examen ale candidatilor sunt ''secretizate''? Nu sunt informatii publice, din moment ce vor fi angajati pe bani publici???? PILE, CUNOSTINTE, RELATII - VESTITUL PCR!!!!!
Raspunde

CA

Acum 1 lună

LA NEUROLOGIE SE ASTEAPTA SA TERMINE REZIDENTIATUL FIUL SEFEI DE SECTIE.... HAI SA VEDEM DACA AVETI CURAJ SA PUBLICATI COMMENTUL... DACA NU CONSIDERATI CA ESTE PERTINENT, FACETI UN PICUT DE ANCHETA JURNALISTICA IN NEPOTISMUL DIN SPITAL...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus