Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
3°C

Consiliul Concurenței analizează preluarea Automecanica Mediaș

Consiliul Concurenței analizează preluarea Automecanica Mediaș

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenționează să preia compania Automecanica Mediaș SRL și subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaș SRL.

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă și comercializează componente, sisteme și servicii pentru industria de securitate și cea civilă.

Automecanica Mediaș SRL este un producător de componente din oțel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oțelării și confecții metalice, scări metalice interioare și exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum și proiectare personalizată și producție de piese și componente din oțel, oțel inoxidabil și aluminiu. 

Citește și: Compania germană de armament Rheinmetall preia 72% din acţiunile Automecanica Mediaş. ”Întărirea capacităţilor defensive ale UE şi NATO”

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), operațiunea trebuie aprobată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Marile multinaționale cumpără tot se cumpără tot ce pot (li se permite) nu doar pentru a reduce concurența și crea un monopol regional ci și pentru mărirea profitului.
Raspunde

Me

Acum 1 lună

Tot articolul se poate reduce la ultimul paragraf. Zero știre.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus