Sâmbătă,
13.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sibiul are trei campioni naționali la patinaj viteză. Antrenor: „Sunt mândra că acești copii au luptat să participe și să obțină rezultate bune”

Sibiul are trei campioni naționali la patinaj viteză. Antrenor: „Sunt mândra că acești copii au luptat să participe și să obțină rezultate bune”

Trei sportivi sibieni s-au întors campioni naționali la patinaj viteză, competiție care a avut loc în perioada 16-18 februarie la Inzell, Germania. Doi dintre acești sportivi se pregătesc să participe în acest weekend și la o competiție internațională ce se desfășoară tot la Inzell, fiind ultima competiție din acest sezon de iarnă. 

Anastasia Băcilă, Vlad Popa și Mario Barbu sunt campionii naționali la patinaj viteză în 2024. Potrivit antrenoarei Cristina Andrei, în penultima competiție și asta de nivel național patinatorii de la CSS Sibiu-CS Societatea de patinaj Sibiu au obținut 29 de medalii (11 medalii de aur, 10 medalii de argint și 8 medalii de bronz). Anastasia a stabilit și un record național la proba de 500 de metri. 

Sportivii sibieni alături de antrenorul lor, Cristina Andrei

„Am ratat 4 medalii din cauza unor probleme medicale cu trei dintre sportivii lotului sibian, probleme ivite înainte de acest campionat național și nu am reușit să creștem forma exact cum ne-am propus. Dar și pe acest fond cu probleme sunt mândra că acești copii au luptat să participe și să obțină rezultate bune. Dacă nu am fi avut aceste probleme cred că am mai fi câștigat una sau chiar două categorii de vârstă”, spune Cristina Andrei. 

În weekendul 23 - 25 februarie Anastasia și Vlad vor participa la Concursul Internațional ce se desfășoară tot la Inzell.

„Aici sperăm să obținem rezultate remarcabile, fiind ultima competiție din acest sezon de iarnă. În acest sezon sportivii care au fost prinși în lotul de pregătire pe gheață au câștigat multă încredere, au progresat din competiție în competiție și sperăm să creștem cât mai mult pentru a ne asigura participările în Cupele Mondiale și de ce nu în Campionatul Mondial de juniori. Pe această cale mulțumesc sponsorului principal Terrabuilding și sponsorului secundar Easyindustry, dar să nu uităm de părinții și unitățile școlare de unde aparțin sportivii, elevi și nici de Clubul Sportiv Școlar”, mai spune Cristina. 

Rezultatele sportivilor sibieni

Jun A : 

Sofia Voina 

Argint – 500 m

Argint – 1000 m

Argint – 1500 m

Argint – 3000 m

Argint în clasamentul general 

 

Maria Harabagiu 

Bronz – 500 m

Bronz – 1000 m

Bronz – 1500 m

Bronz – 3000 m

Bronz în clasamentul general 

 

Juniori B :

Vlad Popa 

Aur – 500 m

Aur – 1.000 m

Aur – 1.500 m

Argint – 3.000 m

Aur în clasamentul general - Campion Național

 

Elisa Baghiu 

Bronz – 500 m

Bronz – 1.000 m

Argint – 1.500 m

Argint – 3.000 m

Bronz în clasamentul general 

 

Juniori C:

Anastasia Băcilă 

Aur – 500 m – record național 

Aur – 1.000 m

Aur – 1.500 m 

Aur în clasamentul general – Campioană Națională 

 

Juniori D 

Ștefania Dorobanțu 

Argint – 1.000 m 

Locul V în clasamentul general 

 

Petri Harabală 

Argint – 500m 

 

Olivia Tîrlea 

Loc.7 – 500 m 

Loc. 8 – 1.000 m 

 

Juniori E 

Mario Barbu 

Aur – 300 m

Aur – 500 m 

Aur în clasamentul general  – Campion Național

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Hermannstädter

Acum 1 lună

Felicitari si mult succes in continuare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus