Duminică,
14.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu: Investițiile în autostrăzi, prin PNRR, depășesc 27 de miliarde de lei

Bogdan Trif,  Președintele Organizației Județene PSD Sibiu: Investițiile în autostrăzi, prin PNRR, depășesc 27 de miliarde de lei

Infrastructura rutieră a României a beneficiat de o transformare radicală în guvernarea PSD. Ministrul Sorin Grindeanu este principalul artizan al performanței înregistrate de Ministerul Transporturilor. Acesta a reușit să încheie, săptămâna trecută, seria obiectivelor de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR, prin semnarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, parte a Autostrăzii Unirii, A8.

În prezent, sunt semnate toate contractele pentru realizarea celor 18 proiecte finanțate prin PNRR, care prevăd construirea a peste 412 kilometri de autostradă, cu o valoare însumată de 27,7 miliarde de lei (fără TVA):

- Autostrada Transilvania (A3): Secțiunile Nădășelu - Mihăiești, Mihăiești - Zimbor și Zimbor - Poarta Sălajului

- Autostrada Moldovei (A7): toate cele 13 loturi cuprinse între Ploiești și Pașcani

- Autostrada Lugoj - Deva (A1): Secțiunea E (secțiunea cu tuneluri) și secțiunea D.

- Autostrada Unirii (A8): secțiunile Târgu Mureș - Miercurea Nirajului și Leghin - Târgu Neamț.

Modernizarea infrastructurii rutiere a României a fost și este una dintre prioritățile Partidului Social Democrat, fiind esențială pentru dezvoltarea economică a tuturor zonelor geografice din țara noastră. Asigurarea unei rețele de autostrăzi și drumuri expres la standarde europene înseamnă progres pentru foarte multe ramuri ale economiei românești: industrie, agricultură, transporturi, turism. În final, înseamnă investiții, noi locuri de muncă și, implicit, creșterea nivelului de trai al cetățenilor români.

Deputat Bogdan Trif,

Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus