Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Casa Artelor se deschide în 7 mai: s-a lansat programul educațional pentru elevii din Sibiu

Casa Artelor se deschide în 7 mai: s-a lansat programul educațional pentru elevii din Sibiu

Ciprian Ștefan, directorului Muzeului Astra, a anunțat că deschiderea oficială a Casei Artelor va avea loc în 7 mai. De asemenea, reprezentanții instituției au lansat și programul educațional de care se vor putea bucura elevii din Sibiu.

Lucrările la Casa Artelor au avansat, iar deschiderea oficială va avea loc la începutul lunii mai. Totodată, vineri, 23 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost lansat și programul educațional gândit special pentru elevii din Sibiu.

„Noi vom inaugura Casa Artelor în data de 7 mai pentru a nu intra în niciun fel de discuție electorală și așa mai departe, vom mai avea încă o lansare a expoziției în 25 aprilie, dar fiind Postul Paștelui nu este potrivit să faci evenimente care cumva ies de sub o normalitatea a societății din România. (..) Suntem foarte avansați, mobilierul urmează să fie montant, în același timp și expoziția urmează să fie finalizată. În această sală, unde ne aflăm acum, ea va fi o sală multifuncțională creată în primul rând pentru ce înseamnă partea teoretică pentru certificarea de competențe pentru meșteri, dar și pentru cei care doresc”, a spus Ciprian Ștefan.

Program educațional pentru elevi

Programul educațional a fost gândit de echipa Muzeului Astra împreună cu ilustratori, designeri digitali și cadre didactice.

„Un lucru care mi se pare foarte bun este că ni se vor aduce în clasă materialele, dacă până acum partea practică avea loc în muzeu, acum se poate proceda practic altfel, copiii vor putea învăța prin descoperire, să experimenteze, să se implice, să lucreze cu aceste materiale, să descopere calități ale lor, particularități sau caracteristici, iar această experiență îi ajută să se implice activ în formarea ulterioară a cunoștințelor și nu doar să le primească pasiv. Experiența cu lucrurile este deosebită pentru ei, îi ajută să se dezvolte, ei sunt curioși, își doresc să învețe, noi trebuie doar să împachetăm întregul proces educativ corect”, a spus Lia Presecan, învățător la Școala Gimnazială Nr.2.

Din luna martie activitățile vor fi prezentate elevilor din școlile sibiene pentru ca reprezentanții muzeului să observe cum vor fi primite de micuți, și dacă este cazul, să se facă modificări. Cuferele din Casa Artelor sunt realizate din materiale biodegradabile și cuprind interactivitate, dar și acțiuni care să stimuleze creativitatea și imaginația copiilor.

„Activitățile pe care noi le-am propus în fișele atelier sunt orientative, cadrul didactic are posibilitatea să aleagă ce anume dorește să facă cu elevii și, de asemenea, să-l adapteze la nevoile pe care aceștia le au. De asemenea, avem și o serie de fișe de lucru pentru copii, cum este cartea tip acordeon. Pentru fiecare cufăr vom pregăti o astfel de carte pe care fiecare copil poate să o realizeze după ce parcurge materialele din cufăr și explorează cufărul și are ocazia să o personalizeze, să-și dezvolte imaginația. De asemenea, avem cubul povestitor, ajută la dezvoltarea limbajului, am propus câteva lecturi suplimentare, iar cadrul didactic poate să aleagă ce tip de poveste dorește pentru a stimula imaginația și limbajul copiilor”, a spus Raluca Andrei, șef secție Educație Muzeală.

Fotografii realizate de Danusia Reulea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus