Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
12°C

Stadiul lucrărilor la străzile din Cisnădie. Primar: „Până la finalul primăverii, Strada Măgurii va fi una dintre cele mai frumoase străzi din Cisnădie”

Stadiul lucrărilor la străzile din Cisnădie. Primar: „Până la finalul primăverii, Strada Măgurii va fi una dintre cele mai frumoase străzi din Cisnădie”

Mai multe străzi din Cisnădie se află în aceste momente în curs de reabilitare. Primarul orașului, Gheorghe Huja, informează că lucrările avansează și că cea mai importantă stradă din Cisnădie, strada Măgurii, va fi REABILITATĂ până la finalul primăverii. 

Strada Măgurii se află în plin proces de reabilitare din toate punctele de vedere, iar ultimele noutăți sunt:

- Apă Canal: în punctele de intersecție ale străzii Măgurii cu alte străzi principale acum se realizează cămine de vane echipate cu fitinguri și armături care permit un management mai bun al rețelei de apă, astfel încât în cazul în care sunt necesare intervenții pe strada principlă (Măgurii) sau pe cele secundare, alimentarea cu apă să fie oprită numai pe zona pe care se intervine. Fără aceste cămine, în cazul unei intervenții, apa ar trebui oprită pe o arie mult mai extinsă, lucru care nu se va mai întâmpla în viitor.

- Asfaltare: imediat după finalizarea lucrărilor de apă-canal se va interveni pentru asflatarea străzii.

- IIuminat: s-au finalizat lucrările și s-au montat stâlpi noi cu iluminat led și telegestiune.

„Până la finalul primăverii, Strada Măgurii va fi una dintre cele mai frumoase străzi din Cisnădie, cu asfalt nou, zone verzi, iluminat modern, rețea electrică nouă și fără cabluri aeriene”, spune Gheorghe Huja.

Strada Șelimbărului

- Apă Canal se finalizeaza branșamentele și se tasează.

- Asfaltare: după finalizarea lucrarilor de apă-canal și imediat după deschiderea stațiilor de asfalt, aici vom interveni prima data cu covor asfaltic.

- Iluminat: pentru a finaliza mai repede modernizarea străzii Șelimbărului, am montat deja stâlpi noi de iluminat.  

„Vom introduce în subteran toate cablurile aeriene inestetice. Toți locuitorii de pe strada Șelimbărului vor beneficia de rețea electrică nouă care va fi legată la tabloul din curtea fiecăruia. Imediat după finalizarea lucrărilor de apă-canal vom avea o strada cu asfalt nou, iluminat nou și fără cabluri aeriene pe stâlpi”, arată acesta. 

Străzile Unirii – Târgului - Uzinei 

-Apă- Canal: din 4 martie 2024 se va interveni pe acest tronson pentru reabilitarea conductei de apă.

-Asfaltare: în același timp cu lucrările de apă-canal vom interveni pentru crearea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Unirii-Târgului-Uzinei, după care vom turna un nou covor asfaltic.

„Sunt conștient de efortul și răbdarea dumneavoastră în această perioadă și vă mulțumesc pentru înțelegere, dar trebuie să știți că aceste lucrări se fac o data la câtiva zeci de ani, iar cu puțină răbdare acum, vom avea un oraș și mai frumos și modern”, mai transmite acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus