Luni,
22.04.2024
Ploi Scurte
Acum
8°C

Primul drum din județul Sibiu cu parapet pe role: coborârea înspre Veștem de pe Hula Bradului. „Acest tronson va deveni mult mai sigur în cazul unui derapaj”

Primul drum din județul Sibiu cu parapet pe role: coborârea înspre Veștem de pe Hula Bradului. „Acest tronson va deveni mult mai sigur în cazul unui derapaj”

Drumarii de la DRDP Brașov anunță montarea unui parapete cu role pe DN 1, pe tronsonul cu serpentine de la coborârea spre Veștem de pe Hula Bradului, acesta fiind primul drum din județul Sibiu care beneficiază de acest sistem.

„Prin montarea parapetului pe role acest tronson va deveni mult mai sigur în cazul unui derapaj,” spun reprezentanții DRDP Brașov, care publică pe pagina de facebook și imagini din timpul lucrărilor de pe șoseaua pe care s-au petrecut mai multe accidente.

În acest an se are în vedere montarea a 3 km de parapet pe role pe diferite sectoare de drum național. Zonele vizate sunt DN1 – zona de serpentine de la Timișul de Sus, tot pe DN1 – zona cu serpentine de pe Dealul Perșani, precum și DN13 – zona cu curbe periculoase de la Feldioara.

În 2018, un proiect asemănător era promis de directorul de atunci al CNAIR, Narcis Neaga, și pentru Valea Oltului, proiect care încă nu a fost realizat.

„Pe Valea Oltului și poate spre Bradu avem în calcul un sistem experimental pentru siguranța traficului, în special prin curbe, unde sunt punctele negre și se produc destul de frecvent accidente. Vom pune un sistem cu role, care absord eventualele șocuri ale celor care intre în parapeți. Este un sistem pe care încercăm să-l implementăm în această toamnă, atât în Valea Oltului, cât și pe drumul de la București la Urziceni, unde ați văzut că au fost foarte multe accidente, chiar mortale”, spunea Neaga la o conferință de presă, în 4 octombrie 2018.

Citește și Proiect-pilot pe Valea Oltului: Parapeți cu role în curbe

Neaga a explicat că este vorba despre „niște parapeți care au niște role, nu mai sunt din beton, iar în momentul impactului te ghidează practic”. „Este un sistem care funcționează foarte bine în Franța, Germania, SUA și Australia. Încercăm să-l implementăm exact în zonele periculoase. Iar dacă după o monitorizare considerăm că efectele sunt cele scontate îl extindem la nivel național.”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

No Name

Acum 1 lună

Adica ala care vine de sus, ajunge in role si apoi trimis in cei care vin de jos pentru ca nu se va opri acolo in punctul de contact? Si mai multe ciocniri frontale! Daca nu prinde pe cineva intre el si parapet sigur va aluneca spre cei care vin de jos! Parapet intre benzi, asta inseamna "tronson mai sigur in caz de derapaj"!
Raspunde

Troll.E.Buzu

Acum 1 lună

Pinball!! :)
Raspunde

Mihai tanase

Acum 1 lună

"Primul drum din județul Sibiu cu PARAPET PE ROLE." Mult mai corect este PARAPET PE ROTILE.
Raspunde

@tanase

Acum 1 lună

SP , Mihaita! Congratulations!
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Dezastru total!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus