Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Bacalaureat Sibiu: 64 de elevi absenți într-o singură școală, la simularea primei probe. Explicația specialiștilor

Bacalaureat Sibiu: 64 de elevi absenți într-o singură școală, la simularea primei probe. Explicația specialiștilor

Astăzi s-a desfășurat simularea probei de limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, aceasta fiind prima probă din trei la care elevii ar trebui să se familiarizeze cu procedurile și emoțiile examenului.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu informează într-un comunicat de presă că simularea s-a desfășurat fără probleme de ordin organizatoric, singura sincopă notabilă fiind numărul mare absenți. Spre exemplu, la Liceul Automecanica Mediaș nu s-au prezentat 64 de elevi.

”Nu au existat probleme în privința organizării acestei simulări, toate unitățile de învățământ cu clase liceale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Din cei 2.818 elevi care puteau susține simularea probei E.a. a examenului de Bacalaureat 2024, au fost prezenți 2.496 elevi (88,58%), iar 322 elevi au absentat (11,42%). Nu au fost raportate situații de elevi eliminați.

Cei mai mulți absenți au fost înregistrați la Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaș (64 elevi, majoritatea de la formele de învățământ cu frecvență redusă și seral), iar cei mai puțini absenți au fost la Liceul „August Treboniu Laurian” Agnita (0 – zero absenți)”, a informat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu a explicat faptul că la Automecanica Mediaș există un număr mare de elevi la seral, la ora desfășurării simulării ei fiind la serviciu.

”Majoritatea sunt elevi de la forme de studiu cu frecvență redusă și seral, deci sunt angajați, lucrează și s-au înscris la școală ca să-și completeze cursurile. Practic au lipsit pentru că erau la muncă”, a precizat Constantin Dincă.

Context

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023 - 2024, este următorul:

5 martie 2024 – Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

6 martie 2024 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului sau specializării

7 martie 2024 – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă

15 martie 2024 – Comunicarea rezultatelor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1169

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Enciu

Acum 1 lună

Să nu mă acuze nimeni, să nu sară în sus părinții, daca am s-o spun pe -aia dreapta! Liceele tehnologice ar trebui transformate in scoli profesionale!
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Dle Dinca, cu tot respectul, vorbiti pe nas! ieri au absentat 300 de elevi? Tot de la seral si fefe?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus